Hoppa till innehåll

Matbloggarna du måste följa – NU!

MAT! Det finns inget härligare än mat. Och bilder på mat. Och matbloggar. Samtidigt som det är ett nöje att följa dessa kreativa människor kan det skapa en oerhörd ångest att man själv slevar i sig nudlar framför tv:n eller beställer hem pizza tre dagar i rad. Här är mina tre favoriter när det gäller … Continued

MAT! Det finns inget härligare än mat. Och bilder på mat. Och matbloggar. Samtidigt som det är ett nöje att följa dessa kreativa människor kan det skapa en oerhörd ångest att man själv slevar i sig nudlar framför tv:n eller beställer hem pizza tre dagar i rad. Här är mina tre favoriter när det gäller att öppna upp dörren till köket, snöra på sig förkläde och göra en, två eller tre matlådor och unna sig ett ordentligt mål mat.

 * * *

A Stove Story! Min företagsamma vänner Fanny Ekstrand och Michaela Hamilton är moderna renässanskvinnor som fotar, bloggar och lagar mat. På sitt enkla, men ack så inspirerande, instagramkonto får du daglig inspiration på enkel, nytt och KUL mat. Här är maten du vill laga men som du aldrig kommer på när du står i affären. Följföljfölj bums och låt ditt flöde bli lite vackrare och välsmakande.

Julia Gummesson aka Slaktarn skriver om mat och annat ät- och drickbart ur ett (typ?) populärkulturella perspektiv. Denna litterära (men lättsmälta) matblogg är ett bra komplement till alla krispiga acaibowls och ljumna sallader á la provençale som översvämmar internet. Samtidigt som hon visar upp sorgliga listor på saker hon ätit analyserar hon maten i Harry Potter-böckerna (bedrövlig) och frågar sig varför det inte finns några toppskurna korvbröd. Här får du inga puttinuttiga bilder mot vit bakgrund men tankenötter om hur och vad du äter.

DiaDonna är matbloggarnas matbloggare. Här handlar det lika mycket om det högklassiga fotot och kompositionerna som om maten. Det är som en digital kokbok där man bara vill kliva in i bilderna och ta del av den kreativa processen (och äta allt). Lagom nyttigt och fräscht. Perfekt inspiration inför fest och högtid.

Läs mer!

Världens godaste gröna juice

Snyggaste växtkontona på Instagram

Gustav testar: moderkaka, bigift och snigelslem

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.