Gröna Lund storsatsar på mat – här är de fyra färska nyheterna i sommar

Den 23 april slår Gröna Lund upp portarna för säsongen och i år är det maten som är den stora nyheten. Café åkte dit under tisdagen för att provsmaka!

Joel Linde | Foto Joel Wåreus/Gröna Lund  |  Publicerad 2016-04-19 15:22  |  Lästid: 2 minuter

Totalt har nöjesparken satsat över 10 miljoner på fyra nya matupplevelser och tagit in stjärnkocken Jonas Dahlbom som “kreativ kulinarisk ledare” som de själva titulerar honom.

– Processen med att ta fram två helt nya matupplevelser för ett tivoli är mycket spännande och jag ser fram emot att få öppna både Fiesta Taqueria & Bar och Hekto BBQ, säger han.

Café åkte och provsmakade maten under tisdagsförmiddagen och på vårt Snapchatkonto (Cafe_magazine) hittar du både bilder och betyg på samtliga nya rätter.

Det här kan du förvänta dig av Gröna Lunds 4 nya matnyheter:

Inglasad Biergarten

biergarten

Alla som varit på Gröna Lund har nog också stått och frusit på kvällskvisten i Tyrolparken. Det är det slut på nu, eftersom hela parken blivit inglasad och fått en gräsmatta.

Temat är Oktoberfest och på menyn står klassiska, Bayern-inspirerade, rätter som bratwurst med cyrrysenap, österrikisk pressylta med surkål, och fläskschnitzel med kapris och ansjovis. Ett fantastiskt koncept som har chans att bli väldigt populärt i sommar.

Hekto BBQ

Hekto-BBQ-2-foto-Joel-Wareus

Gröna Lund har slagit upp en ny grill vid vattnet där du köper allt i lösvikt – otroligt bra koncept! Inspirationen är hämtad från foodtrucks och New York och maten är riktigt bra!

Priset ligger på 45 kr/hg och på menyn finns bland annat långrökt fläsksida (en klar favorit), rökt kycklingklubba, Louisiana hot (korv), picklade grönsaker och coleslaw. Det här vill du inte missa!

Milkshakebar

Jetline Milkshakes

Efter starka önskemål från publiken har Grönan nu öppnat en milkshakebar, och det känns ju som ett självklart inslag på en nöjespark. Du kan peka och välja smak helt själv, till exempel finns Oreo, jordgubb med lime och mynta och en vegansk variant med passionsfrukt och kola. Det tackar vi för!

Fiesta taqueria & bar

Fiesta-4-foto-Joel-Wareus

Välkommen till Mexiko! Restaurangen inringas med sand och kaktusar, och upplevelsen är total. Här serveras mexikanska tacos med nordisk touch, som till exempel den miso-marinerade torsken.

Här finns klassisk högrev, ceviche på både kammusslor och lax, fantastiskt goda pommes på sötpotatis, quesadillas och en hel del annat. De har även både barnmeny och vegetariska alternativ med fänkål, sötpotatiscréme och manchego.

Kort sagt finns det många nya anledningar att besöka Gröna Lund i sommar, för alla åldrar och smaker. på vårt Snapchatkonto (Cafe_magazine) hittar du både bilder och betyg på samtliga nya rätter!

Mer läsning från Café!

Ny hamburgarfestival i Stockholm – 6 restauranger från hela landet deltar

Så smakar McDonalds tre nya gourmetburgare – signerade Johan Jureskog

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-01 10:33