Hoppa till innehåll

Max släpper tre nya vegoalternativ – och nuggets är med

Joel Linde och Sofia Börjesson

Max lanserar tre nya maträtter till sin Green-familj och återinför även den gamla Grand Deluxe-favoriten Umami Halloumi.

Sedan Max lanserade sin Green-familj för två år sedan har många hittat nya favoriter i sortimentet. Men det har också funnits efterfrågan på fler produkter. Veganska nuggets har varit högst upp på önskelistan, Christoffer Bergfors, vice vd och Sverigechef på Max.

– Efter vår Green-lansering har vi fått massor av tips och feedback från veganer och vegetarianer, och det som har efterfrågats absolut mest är vegetariska nuggets – och sedan vegoshakes på en stadig tvåa, säger han.

Blir det några vegoshakes då?

– Vi jobbar på alla bitar och vill utveckla hela menyn, så vi tar emot alla tips och försöker att förverkliga dem.

Såå….. Ni kan inte utlova någon vegoshake?

– Njae, det kan vi inte göra. Men vi tittar på det.

Men nuggets har de fixat, tillsammans med två andra helt nya alternativ på den gröna menyn, där en av dem självklart är nuggets. De poängterar också att de inte längre officiellt heter Max Hamburgare, utan Max Burgers AB, för att vara tydliga med sin gröna mångfald.

Här är alla de tre nyheterna:

Crispy Nuggets

Veganska och glutenfria med bas av sojaprotein. Samfriteras med vissa lakto-ovo-produkter där även gluten kan förekomma.

Omdöme: Väldigt goda, ännu mer krispiga, och för dig som ätit kyckling – en tydlig likhet i både smak och textur. På riktigt svårt att känna någon skillnad, förutom att dessa kanske till och med var lite mer kompakta och matiga. Riktigt goda med den veganska majonnäsen!

Crispy No Chicken

Vegansk och glutenfri burgare med bas av sojaprotein. Samfriteras med vissa lakto-ovo-produkter där även gluten kan förekomma. Med sriracha-ketchup, gurka, tomat, rödlök, isbergssallad och vid önskemål vegansk majonnäs.

Påminner väldigt mycket om en vegetarisk schnitzel, och även de nya nuggetsarna. Krispig och salt smak som kompletteras av den milda hettan i sriracha-ketchupen.

Chili ’n’ Cheese

Vegansk burgare med protein från soja och vete och smaksatt med champinjoner, vitkål och dinkel. Samfriteras med vissa lakto-ovo-produkter. Med rödlök, isbergssallad, smält cheddardipp, cheddarost, jalapeños och originaldressing. Kan fås utan ost.

Bra hetta tack vare jalapeñosarna. Burgaren har en väldigt saftig textur men samtidigt med bra tuggmotstånd. Bitar av korn av vete och dinkel är bra komplement i den ganska feta och mjuka burgaren. Ljusår bättre än andra torrare burgare i samma kategori.

Max släpper samtidigt två nya veganska dippsåser – BBQ och Sriracha-ketchup – som passar riktigt bra till nuggetsarna!

Samtliga burgare lanseras på Max den 15 mars.

Du gillar nog även:

Ikea börjar sälja vegetarisk korv – för 5 kronor

Efter Cafés artikel: Nu är oumph-lådan officiell på Max

[socializer-facebooklikeshare]

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.