Hoppa till innehåll

Efter Cafés artikel: Nu är oumph-lådan officiell på Max

Joel Linde

Nu har alla Max-restauranger i Sverige och Norge fått information om att det går att beställa oumph-låda på Max.

Café skrev tidigare om att veganer har skapat en egen meny på Max. Utifrån den veganska burgaren BBQ Sandwich, en burgare med bland annat sojaprodukten oumph och barbequesås, har många börjat beställa endast oumph med extra pommes frites för att skapa en egen rätt.

Vår artikel blev enormt uppskattad och spridde sig fort. Den nådde Max som två dagar senare gick ut med direktiv till samtliga restauranger i Sverige och Norge.

– När det blev en ökad efterfrågan kände vi att vi måste förenkla för våra medarbetare så de vet vad de förväntas göra. Så vi la till den (oumph-lådan) som en egen knapp i kassan, säger Max kommunikationschef, Marita Wengelin.

Så här såg mailet ut:

oumph-lada

Däremot går det inte att beställa oumph-lådan i appen eller snabbkassorna än eftersom den inte är inlagd som en egen rätt på menyn.

– Vi ser det som en standardiseras specielbeställning som vi har infört för att förenkla beställningen och för att det ska smaka likadant och kosta lika mycket överallt. Men det krävs många fler steg för att den ska hamna på menyn.

Kommer den att göra det framöver?

– Det får jag hålla på lite känner jag. Men vi tycker det är jätteroligt att gästerna är så innovativa och engagerade i vår meny och vi är väldigt smickrade och glada att de har pratat om det här så mycket så att det har spridit sig.

Oumph-lådan kostar 61 kronor och innehåller oumph, rödlök, isbergssallad, tomat, jalapeños, äggfri majonnäs och en stor crispy fries (i vissa av restaurangerna förekommer samfritering, fråga därför i kassan om dina pommes friteras i egen fritös om du är vegan). Både oumph och crispy fries är glutenfritt, men fråga i kassan om du har några tvivel.

Mer om vegetariska och veganska alternativ på Max:

Max blir ännu grönare med ny halloumiburgare – så smakar den

5 anledningar till att du borde testa att äta oumph

Test: Så smakar Max nya vegetariska och veganska burgare

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.