Satirfilmen visar hur #MeToo tvingat stackars män att sluta tafsa

Det är inte alla som förstår sig på MeToo-kampanjen. Den här humorsketchen visar en arbetsplats där männen vägrar acceptera de nya förhållningssätten.

Joel Linde  |  Publicerad 2017-12-22 14:55  |  Lästid: 2 minuter

Humorgruppen Freudian Slip Productions har gjort kortfilmer på Youtube sedan 2012 och har emellanåt fått mycket uppmärksamhet med virala filmer. Exempelvis Göteborgskursen, Nazist söker fru och Stockholmskursen har tillsammans nära två miljoner visningar.

Filmerna är ofta samhällssatir där skaparna Martin Arnell och Gustav Bennegård kommenterar aktuella händelser. Deras senaste film släpptes på torsdagen och handlar, inte helt oväntat, om MeToo – som ju genomsyrat det mesta sedan kampanjen drog igång i mitten av oktober.

Me Too har pågått i två månader nu. Är ni sent ute?

– Vi fick idén ganska sent, men också så kände vi väl lite att vi inte skulle ge utrymme åt en skämtfilm tidigare, utan mer utrymme till uppropen. Så på så sätt ligger den kanske rätt i tiden, säger Gustav Bennegård.

Vad bygger ni filmen på?

– Jag blev ju lite chockad när jag läste alla berättelser om vad killar i maktposition har gjort, så jag fick en insikt i detta på grund av #metoo, och det var det vi ville driva med, de här patetiska männen.

I den här filmen får vi en inblick i hur det kan se ut på olika kontor i Sverige, där vissa män inte riktigt kan eller vill finna sig i detta paradigmskifte. "Men det där är ju bara överdrivet", kanske du tänker?

Nja, är det verkligen det? Journalisten Erik Hörstadius satt i TV4 och försvarade mäns rätt till "oskyldigt farbrorstafs"; journalisten Staffan Heimerson skrev en krönika och talade ut i pressen om hur män och kvinnor inte borde jobba tillsammans "om vi inte kan acceptera vad som ingår i normala personalfester där dyngraka grabbar vill sätta på växeltelefonisten". Och det är så klart mänskligt att vilja "sätta på växeltelefonisten", men växeltelefonisten måste då själv ha en vilja att delta i detta påsättande, gode herr Heimerson.

Den här filmen visar hur det kan se ut på helt vanliga kontor i Sverige, efter att #MeToo förändrade allt.

Missa inte dessa 12 typer av män som fått det svettigt efter #metoo!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 14:15