Annons

12 män som fått det riktigt svettigt under #metoo

Någonting händer. Världen är sig inte längre lik. I kölvattnet av metoo-kampanjen känner vissa män att de går en oviss framtid till mötes. Här är 12 typer som har det extra jobbigt just nu.

Joel Linde
12 män som fått det riktigt svettigt under #metoo

Vi går in i vecka två av den världsomspännande och mansgrisomskakande hashtagen #metoo. När det visade sig att en av filmvärldens mäktigaste människor, Harvey Weinstein, missbrukat sin makt för att sexuellt trakassera och utnyttja kvinnor i flera decennium var det som att fördämningarna brast. Snart hade hundratusentals – om inte miljoner – kvinnor berättat om sina egna upplevelser under hashtagen #metoo, och en av de senaste årens starkaste och viktigaste rörelser var ett faktum.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Men vissa hade ändå stora problem med sakernas och diskussionens tillstånd. Män blev förvirrade, nervösa och till och med irriterade. Unisont tycktes dessa män skaka på sina huvuden och söka svaret på den brännande frågan: hur ska man bete sig nu?

Larry David har ingeting med sexuella trakasserier att göra, men han är bra på att förmedla en förvirrad blick. Via GIPHY

Vi hämtar 12 typer av män från verkligheten som haft det särskilt svettigt under #metoo. Varför svettigt? Jo för att dessa män har levt under en sten – en sten som metoo-kampanjen nu lyft på. De hånas för sin okunskap, sin brist på genusanalys och för sin sexistiska jargong. Är det då SYND om dessa snubbar? Nej. Men lite roligt är det ändå.

1. Nu får jag inte krama min tjej längre-mannen

Gränsen mellan respektfullt flirtande och sexuellt ofredande är för somliga en riktigt snårig historia. Nu får jag inte krama min tjej längre-mannen vågar inte längre röra sig utanför hemmets trygga hägn av rädsla att snubbla in i någon kvinna vid charkdisken och åka dit för sexuellt ofredande. Frågan är om han ens kan vara säker hemma – nu är det väl övergrepp att krama sin flickvän också!

2. Jag också-mannen

Han har minst lika stor rätt att dela #metoo, eftersom en full kvinna en gång la handen i hans midja, och ”tror du han tyckte det var najs eller?”. Jag också-mannen tänker naturligtvis inte låta kvinnorna stjäla showen!

3. Erik Hörstadius-mannen

”Det är otroligt viktigt att vi inte får ta bort det som handlar om både vardagens och festens glädjerika flirt. Lite halvfulla farbrorstafs som inte är illa menat. Det är livets smuts, och det är livets glädje, att människor gör bort sig”, sa krönikören Erik Hörstadius i TV4 Nyhetsmorgon.

Alltså visst, håll ni på med den här ”sluta sextrakassera mig”-grejen, men måtte vi ändå värna om fulla farbröders rätt att tafsa lite också. Den rätten kan vi bara inte inskränka, tycker Hörstadius-mannen.

4. Kvinnor har det för lätt-mannen

”Om inte kvinnor inser vilken makt de har (testa skaffa barn. Eller stå i kö till livbåt) så kan väl alla gå in osminkade med mustasch som en vanlig halvful rocker på 7/11 o köpa ett paket cigg o se hur de blir bemötta (…) En vacker kvinna är ju rockstjärna varje dag”, skrev en känd Kvinnor har det för lätt-man i ett Facebookinlägg.

Eftersom kvinnor – särskilt vackra kvinnor – kommer in gratis på Spy Bar ibland kan väl inga kvinnor rimligtvis ha något att klaga på, tycker Kvinnor har det för lätt-mannen.

Klicka på pilen för fler!

1 2

Annons

Dela (16k)
Tweeta

Annons


Laddar