Första bilderna på Mikael Persbrandt i Tårtgeneralen

Mikael Persbrandt har flera machohunkar på sitt cv. Bilderna från senaste rollen som Tårtgeneral talar inte riktigt samma språk.

Henrik Högström  |  Publicerad 2017-06-07 14:34  |  Lästid: < 1 minut

Mitt namn är Hasse P och jag ska sätta Köping på kartan Pic.Blaze

Ett inlägg delat av Mikael Persbrandt (@mikaelpersbrandtofficial)

Mikael Persbrandt har spelat flera stiliga karlakarlar på scen och i film. Bland de rollerna finns till exempel hårdingen Gunwald Larsson i Beck-filmerna och rollen som den trimmade adelsmannen/militären Carl Hamilton i Coq Rouge.

Men nu är mångsidige Persbrandt aktuell i en ny roll som inte lär kräva lika många timmar på gymmet.

Nu handlar det om huvudrollen i humorduon Filip och Fredriks filmatisering av boken Tårtgeneralen. En roll som gick till Persbrandt efter att Robert Gustafsson tackat nej. Gustafsson motiverade sitt beslut med att manuset höll för låg nivå.

Persbrandt var alltså av en helt annan åsikt.

– Jag hörde att nån tyckte manuset ”inte höll tillräcklig nivå ”?! Jag kan konstatera, att denna historia om den svenska småorten , dess befolkning och deras drömmar och den alldeles förtrollande Hasse P med sin sorg och sitt vemod och sin kamp för livet, trollband mig för tre år sedan . Nu har vi äntligen tid att filma den, skrev Persbrandt på Instagram efter att hans medverkan blivit offentlig.

510 meter lång smörgåstårta

Tårtgeneralen handlar om Hasse P:s plan för att sätta Köping på kartan under 1980-talet-talet. Köping drogs då med ett rykte som en av Sveriges tristaste städer och Hasse P satte en djärv plan i verket för att motbevisa hånskrattarna. En plan som inbegrep att baka världens längsta smörgåstårta och komma i Guiness rekordbok. Smörgåstårtan, 510 meter lång, blev verklighet 1985 och skrevs mycket riktigt in i rekordboken.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-02-20 11:15