Missa inte Coloquy – stilrena svenska sneakers som passar lika bra till både kostym och shorts

Johan Hurtig Wagrell  |  Publicerad 2014-06-09 15:06  |  Lästid: 2 minuter

Håll koll på Coloquy! Ett nytt svenskt sneakermärke är här – för att stanna.

Med kvalitet och noggrannhet som vapen tar två Stockhomskillar upp kampen med de många och stora aktörerna i segmentet som vi kan kalla findesignsneakers. Adam Lewenhaupt och Nicholas Bonde ligger bakom Coloquy, som uttalas kållå-kwi, betyder ungefär informellt samtal och beskriver den kontakt de vill ha med sina konsumenter. Första modellen ut heter Tarmac och är en diskret och stilren historia.

Låter svårt att starta ett finsneakermärke! Vad gör att ni kommer lyckas i konkurrensen?

– Vi är väldigt stolta över vår produkt vad gäller kvalitet, design och material. Det kombinerat med att vi gör saker lite annorlunda ska hjälpa oss att sticka ut och förhoppningsvis lyckas, säger Adam Lewenhaupt.

Varför är er dojja den perfekta skon?

– Jag ville göra en perfekt hybrid av street och diskret elegans. Silhuetten är lite högre än en lågsko och ganska smal, vilket ger ett sportigt men ändå klassiskt utseende. Eftersom den knappt har någon synlig branding går den verkligen att kombinera med allt.

Kommer det fler modeller snart?

– Det finns förstås planer på ytterligare modeller och även tankar på annat, men vi tar ett steg i taget. Vi vill försäkra oss om att kommande produkter får lika mycket kärlek som vår första.

Vilken är den snyggaste outfiten till era skor?

– Drömmen är att alla med god smak och uppskattning för nischade produkter av hög kvalitet ska bära våra skor. Vad de sen har för stil är mindre viktigt än hur de bär upp sina kläder. Vi har kunder som bär sina Tarmac till kostym och andra som har dem till jeans och t-shirt. I vårt tycke funkar båda lika bra.

Var köper man ett par?

– Vi säljer enbart via Coloquy.com och på vårt showroom på Skeppargatan 22 i Stockholm. Då kan vi hålla priset på en vettig nivå. Med normala påslag hade ett par Tarmac kostat runt 3 500 kronor istället för 2 400 som nu. Jag säger inte att det är jättebilligt, men då får man ändå handsydda skor i förstklassiga material och riktigt bra värde för sina pengar.

Johan Hurtig

Fyra färgställningar på sneakern Tarmac, 2 400 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-25 21:08