Netflix släpper ny funktion som gör offline-tittandet smidigare

Brukar du ladda ner serier på Netflix? Då får du inte missa deras nya funktion "smart downloads" som gör det betydligt enklare att titta på serier på resande fot.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-07-16 11:20  |  Lästid: 1 minut

Det är nästan två år sedan Netflix lanserade funktionen att du numera kan titta på vissa filmer och serier offline.

Netflix själva har dock känt att den här funktionen inte är tillräcklig och har därför lanserat en ny funktion som gör offline-tittandet betydligt smidigare. Deras nya funktion kallas ”smart downloads”, skriver Refinery29.

Istället för att du själv ska behöva – manuellt – ladda ner ett avsnitt i taget, gör Netflix det åt dig. Om du börjar titta på en ny tv-serie och laddar ner avsnitt, kommer Netflix sedan automatiskt ladda ner nästa avsnitt så fort du sett klart det första. Avsnittet du redan sett kommer också att raderas så du slipper få ett meddelande om att utrymmet är fullt. Smidigt ju!

Det här görs dock inte utan wi-fi: så fort du får tillgång till wi-fi kommer avsnittet du redan sett att raderas och nästa avsnitt att börja laddas ner. Du behöver alltså inte oroa dig för att det kommer dra onödig mobildata.

Om du inte vill ha ”smart downloads” kan du stänga av funktionen i inställningar. För tillfället finns funktionen bara  i vissa Android-telefoner och surfplattor men ska senare i år även komma till iOS-apparater.

Mer serier från Café!

Sacha Baron Cohen är tillbaka och han är mer kontroversiell än någonsin

Bill Skarsgård spelar huvudroll i ny skräckserie med premiär i juli

Sons of Anarchy-spinoffen Mayans MC har fått premiärdatum – se nya trailern

Fått nog av fotboll? Här är sommarens nyheter på Netflix och HBO

Orange is the new black är tillbaka – se första trailern här

Artikeln publicerades först på FRIDA.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-07-16 17:02