Annons
Annons

Nike släpper nygammal sko – 25 år efter orginalet

Känslan av att våren är på väg är påtaglig och ett vårtecken, förutom att naturen vaknar till liv igen, brukar vara att man känner lusten att införskaffa nya skor.

Olle Arnell

Snart nog är det barmark i mer eller mindre hela Sverige och det börjar bli dags att snöra på sig löparpjucken. En bra start på en nysatsning i löpspåret kan vara att köpa ett par nya löparskor för att motivera sig lite extra. Nike är ett av märkena som satsar allt mer på skor som både ska vara bra för löpning men också snygga att använda till vardags. Idag släpper man två nygamla modeller.

För 25 år sedan framställdes originalversionen av Nike Air Max Classic BW av Tinker Hatfield. Skon har ett utvidgat luftutrymmet i sulan vilket gav den namnet ”Big Window”.

Annons
nike-sko-2

Orginalet – Air Max Classic BW släpps den 8e mars.

De svarta skorna med violetta färgdetaljer blev en stapelvara för långdistanslöpare och dessutom populär bland 90-talets största R&B-artister.

nike-sko

Air Max BW Ultra i rött släpps den 3e mars.

Nydesignade Air Max BW Ultra släpps i olika färger. Den uppdaterade versionen är lättare än sin föregångare med en ny kärna och yttersula, som kombinerats med ett lättviktigt yttre som tillåter skon att andas.

nike-ny-sko

Mer läsning!

LeBron James frontar Nikes nya kollektion

Så maxar du träningen utomhus – med gladiatorns 5 övningar

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar