Annons
Annons

Nikelab och Riccardo Tisci släpper andra delen av hajpat samarbete

Blommönster, dödskallar och stjärnor pryder kalejdoskopiska sportkläder.

Tom Cehlin Magnusson

Andra delen av Nikes hajpade samarbete med hyllade Givenchy-designern Riccardo Tisci släpps nu på torsdag. Den första delen, som Café skrivit om tidigare, var en svartvit historia som tydligt följde Riccardo Tiscis estetik. Detta släpp bjuder istället på blommor och kalejdoskopmönster, uppblandat med klassiska Tisci-motiv som dödskallar och stjärnor.

Annons

Modeller denna gång är världsrekordhållaren i 10-kamp, Ashton Eaton, och Sanja Richards Ross, guldmedaljör i sprint. Målet med kollektionen är att utmana den traditionella synen på träningskläder och skor med hjälp av iögonfallande silhuetter och oväntade grafiska tryck.

nike_x_tisci_blog_080816_3

Det blommönster som är närvarande i kollektionens plagg hämtar inspiration från Oregon, italienska Taranto och Rio de Janeiro, hemvist åt Nike, Riccardo Tisci respektive årets olympiska spel. Det kalejdoskopiska mönstret som återkommer på kollektionens olika sportplagg är tänkt som en vågad kontrast mot blommiga mönster som kompletterar Riccardo Tiscis signaturmönster i form av stjärnor och dödskallar.

Kollektionen släpps på torsdag den 11 augusti på nike.com/nikelab samt i utvalda Nike-butiker.

Se hela kollektionen i bildspelet nedan:

4
Visa bildspel

/
...
Visa mer

 

Annons

Dela (6)
Tweeta

Annons


Laddar