Annons
Annons

apple_watch_rose_gold

Cafés Mats Rydström sammanfattar vad vi nu vet om Apple Watch efter måndagens pressjippo. Och nej… den kommer inte till Sverige i april.

1. När kommer klockan?

25 april, men redan från den 10 april kan man göra beställningar, samt kolla in klockorna i Apples butiker.

Annons

apple_watch

2. Vad kommer den kosta?

349 respektive 399 dollar för Apple Watch Sport i de två olika storlekarna 38 och 42 millimeter. Det är den enklaste modellen i aluminium och med ett sportarmband (se ovan).

Gilla Cafe.se på Facebook

Apple Watch Collection i rostfritt stål kostar från 549 till 1 099 dollar beroende på armband och storlek.

Och de mest exklusiva modellerna, Apple Watch Edition, i olika guldvarianter, kommer bara säljas i begränsad upplaga i vissa butiker och kosta från smått störda 10 000 dollar.

3. Pratar den svenska?apple_watch_voice

Klockan släpps inte i Sverige till att börja med, och inget besked finns heller om när så kommer ske. Tim Cook säger att Apple Watch släpps ”i många länder, men inte alla” men vad han menade var färre än fem procent av världens länder, men fokus på stora befolkningar och stora språk: USA, Storbritannien, Kanada, Australien, samt Frankrike, Tyskland, Kina och Japan.

apple_watch_fjarrstyrd_garageport

4. Finns några fiffiga appar?

Snacket runt hälsa och träning samt runt betalningssystemet Apple Pay (som gör att du bara kan vifta med klockan i kassan) var som väntat utförligt, men det sistnämnda inte så relevant för europeiska konsumenter ännu.

I en demonstration kunde Apples app-ansvarige Kevin Lynch med röststyrning öppna sin garagedörr åt sin fru, och se detta i realtid via en övervakningskamera. Att lätt checka in på flyg och till och med öppna hotellrummets dörr med klockan var andra exempel.apple_watch_samtal

Det finns också en ny teknik för att prata mellan två klockor, skicka teckningar och flirta genom att skicka hjärtslag.

5. Hur länge räcker batteriet?

Batteritiden ska räcka upp till 18 timmar, vilket Apple kallar ”all day”, för typisk användning. Laddaren snäpper automatiskt fast på baksidan. Och om mobilen ligger på laddning i ett annat rum så kan du fortfarande ta emot samtal och mejl på klockan, om du bara är inom räckhåll för hemmets wifi, eftersom klockan inte bara använder bluetooth (som har kort räckvidd).

apple_macbook_12

6. Något mer?

Vid alla Apple-presentationer brukar frasen ”och så var det en grej till…” yttras, vilket innebär att en tidigare okänd eller bara ryktesomgärdad produkt ska presenteras.

I detta fall presenterades den andra huvudnyheten i stället först: en ny Macbook med 12-tumsskärm. Läs allt om den på Digitalt-bloggen!

apple_event_1

apple_event_2

Mats Rydström

* * *

Mer om teknik:

Allt om nya Macbook med revolutionerande pekplatta
Sex smarta klockor-nyheter i vinter
Lenovo Yoga 3 Pro – en flexibel Macbook Air-utmanare

Annons

Dela (31)
TweetaLaddar