Nu kan du köra Mario Kart – på riktigt

Gokart-banan i Niagara Falls i Kanada är en dagsutflykt du borde boka in nästa gång du besöker New York.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-10-22 12:54  |  Lästid: < 1 minut

Förra året kom nyheten att en riktigt spektakulär gokart-bana öppnats i Missouri i USA. Gokart-banan, som ser mer ut som en berg och dalbana än en gokart-bana, beskrevs då av Café som verklighetens Mario Kart.

Missouri är väl kanske inte direkt förknippat med internationell turism och det är förmodligen inte dit du åker din nästa USA-resa. Därför är det goda nyheter att det nu öppnats en liknande Mario Kart-bana i Niagara Falls i Ontario, Kanada. Niagara Falls ligger på gränsen mot USA och Buffalo – inte alls långt ifrån New York.

Det är alltså bara att packa dagstrippväskan full med sliriga bananskal och din övervintrade Mario och Peach-dräkt och ta dig till Niagara Speedway din nästa New York-resa.

Niagara Speedways spektakulära Mario Kart-liknande gokartbana är perfekt för en dagstripp din nästa New York-resa. Foto via: Cliftonhill.com.

Själva gokart-banan är utrustad med hårnålskurvor och en spiralkurva i tre plan – precis som en berg och dalbana i trä. Banan består av 1 500 kubikmeter betong och 193 600 kilo stål. Och utan att vara en byggingenjör hör man att det är rejäla siffror.

Priset då? Ett race á fem minuter kostar 12 dollar per förare och fyra dollar för en passagerare.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar