Nu kan du övernatta på museet – Fotografiska förvandlas till ett hotell

Skogsrummet på Fotografiska i Stockholm.

Om än ett högst temporärt hotell.

Joakim Almén | Foto: Petter Bülling  |  Publicerad 2023-02-02 16:56  |  Lästid: < 1 minuter

Vi har fått ett nytt bidrag i kategorin ”pigga pr-trick”. Den här gången agerar Fotografiska museet avsändare när de i samband med den kommande utställningen In Bloom, där 16 fotografers verk ställs ut för att hylla naturen, även erbjuder övernattning i ett av utställningens rum – skogsrummet.

I övernattningspaketet, som kostar 2 500 kronor, ingår övernattning, middag, frukost samt entré till nämnda utställningen In Bloom och andra utställningar. Själva rummet är uppbyggt med den svenska skogen som inspiration och enligt Fotografiska själva ska rummets gäster kunna ta del av naturens positiva hälsoeffekter.

Middagen tillagas med hållbara och säsongsbetonade råvaror i Fotografiskas restaurang och alla intäkter från rumsuthyrningen går tillbaka till naturen genom organisationen Naturarvet som arbetar med att bevara de svenska skogarna.

Om du är sugen på en natt på museet går rummet att boka via Airbnb från och med den 3 februari via Fotografiskas hemsida. Bokningstillfällena för övernattning i skogsrummet är 28 februari samt 1 och 2 mars och inbegriper två personer per bokning

Om utställningen In Bloom på Fotografiska: Utställningen In Bloom inkluderar 16 fotografer, både internationella fotografer som Cig Harvey och David Ụzọchukwu samt svenska fotografer som Inka & Niclas och Helene Schmitz. Gemensamt för alla fotografer i utställningen är deras strävan efter att förstå och utforska naturen, och att uttrycka sig genom den.

Utställningen är öppen från 17 februari till och med 11 juni 2023.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-02-02 16:57