Hoppa till innehåll

SVT söker skådespelare till svenska Skam – här kan du gå på casting

Svenska Skam ska spelas in, här söker du.
Sofia Börjesson

Sveriges svar på Skam ska heta Eagles och börjar spelas in redan i höst, och nu eftersöks personerna som ska spela William, Noora och gänget.

Aldrig förr har Sverige vurmat så mycket för Norge som under den intensiva Skam-feber som drabbade nära varenda svensk för ett par år sedan. Första säsongen sändes 2015 och vart man än vände sig gick det att höra svenskar säga saker som ”særr”, ”kødder du”, ”føkkboy” och ”luremus”.

Frankrike och Italien var snabbast på bollen, men hade USA hack i häl. Att göra sitt egna lands version av succéserien Skam har nästan blivit en trend – och sent omsider hoppar nu även Sverige på tåget efter att ha köpt upp idén redan 2016.

Den svenska versionen av Skam ska heta Eagles och den kommer enligt Sveriges television och produktionsbolaget New stories att handla om kärlek, vänskap, svek och hockey i en svensk småstad.

Eagles kommer att spelas in i södra Sverige med start hösten 2018, vilket betyder att produktionsbolaget nu letar febrilt efter skådespelare till serien. Under hela april och början av maj hålls casting och provfilmningar i flera svenska städer, och där hoppas man hitta Sveriges egna Noora, William och Vilde med flera.

För att gå på casting behöver du vara mellan 16 och 22 år gammal, och i en intervju med Expressen säger producenten Stefan H. Lindén att man bland annat letar efter en rollinnehavare som kan sjunga och även någon som är bra på idrott – och som så klart är duktiga skådespelare.

Är du sugen på att bli svenska William, Chris, Even eller Isak? Eller varför inte Noora, Vide, Chris, Eva eller Sana? I Stockholm hålls provfilmningarna redan i helgen, den 14 och 15 april, på Calle Flygares teaterskola mellan klockan 10 och 18. Övriga datum hittar du längre ner i artikeln.

Frågor om provfilmningarna ställs till: casting@newstories.se.

Då kan du provfilmas för svenska Skam

Stockholm 14 april

Norrköping 14 april

Stockholm 15 april

Linköping 15 april

Jönköping 21 april

Västerås 22 april

Göteborg 28 april

Borås 29 april

Kalmar 29 april

Karlskrona 5 maj

Växjö 6 maj

Du kanske även gillar det här:

SVT:s succéserie Innan vi dör får en andra säsong

Boken ”438 dagar” blir film – med Skarsgård och Varela i huvudrollerna

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.