Ny undersökning: Så snabbt onanerar svenskarna

En hand som greppar ett tidtagarur

För de allra flesta krävs det inte mycket tid för att gå från start till mål. Baserat på detta anordnas under kommande Stockholm Pride en kort onanipaus.

Robin Åberg  |  Publicerad 2021-07-27 19:11  |  Lästid: 2 minuter

Inte längre än tio minuter. Det är gränsen för hur lång tid det tar för majoriteten av svenskarna att onanera. Det visar en ny rapport gjord av Kantar Sifo på uppdrag av Lelo, ett företag som riktar in sig på intima livsstilsprodukter.

På frågan om hur länge man onanerar svarade 34 procent mellan en och fem minuter och 33 procent svarade att det tar mellan sex och tio minuter. Imponerande nog svarade ändå relativt många (nåja), tre procent, att det bara tar några sekunder från start till mål, medan endast en procent håller igång längre än en timme.

Foto: Getty

Grundat i genomsnittslängden för ett svenskt onanipass kommer Lelo under Stockholm Pride att anordna onanipausen ”The Magic 10”. Men nä, det kommer inte vara något onanitält eller liknande i anslutning till festivalen. Årets Pridefestival kommer delvis att hållas digitalt och det är på det digitala schemat vi hittar ”The Magic 10”.

Under dessa magiska tio minuter inbjuds vem som helst att ta en stund för sig själv. För som det står i beskrivningen av evenemanget: ”Onani har enligt forskare en positiv effekt på vår hälsa och gör oss gladare, piggare och friskare. Det är ett sätt att minska stress när det är mycket och ett sätt att peppa upp om du vill ha energi.”

Stockholm Pride äger rum 2-8 augusti utspritt på olika platser i staden och digitalt. ”The Magic 10” sker fredagen den 6 augusti mellan 11.50 och 12.00.

Resultaten från undersökningen:

Hur länge onanerar du?Total
Några sekunder3%
Kortare än en minut2%
1-5 minuter34%
6-10 minuter33%
11-20 minuter17%
20-40 minuter6%
40-60 minuter1%
Längre än en timme1%
Vet ej / ej svar4%

Om undersökningen: Undersökningen är utförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget Kantar Sifo på uppdrag av Lelo. Statistiken har samlats in genom en webbenkät under perioden 20 april–29 april 2021 med respondenter från Sverige i åldrarna 18–79 år. Sammanlagt har 2 859 respondenter deltagit och resultatet är riksrepresentativt

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-07-27 19:11