Annons

Nu kan du ta bort följare på Instagram – utan att behöva blockera

Nu kommer fyra nya funktioner till Instagram, alla får dock inte alla funktioner till sin app på en gång.

Sofia Börjesson
Foto: Instagram/Shutterstock

Att Instagram får allt fler funktioner som är obestridligt lika andra sociala appar är något som vi har vant oss vid och accepterat. Jag pratar bland annat om funktionen ”Stories”, som är i det närmaste identisk med Snapchats grundfunktion ”Story”. Men de senaste nyheterna är inte bara inspirerade av sådant som redan finns – och vi är optimistiska.

Annons

insta

Här är Instagrams nya funktioner:

1. Gilla kommentarer

I den nya uppdateringen kommer du att kunna gilla andras kommentarer, vilket ju minner en hel del om moderskeppet Facebooks mest grundläggande funktioner. Du gillar genom att klicka på ett litet rött hjärta bredvid kommentaren, och vips: liked. Instagram-VD:n Kevin Systrom förklarar i ett blogginlägg att det är ett steg i riktningen mot att skapa en mer välkomnande och positiv miljö i appen.

2. Ta bort följare

I samma veva får vi också få något som vi faktiskt har saknat och som både går helt i linje med, och tvärtemot, Instagrams önskan om att bli mer välkomnande. Vi ska nämligen få möjligheten att ta bort följare utan att de nödvändigtvis behöver märka något.

Gilla Cafe.se på Facebook

Tidigare har det enda alternativet varit att blockera användaren, vilket ju dels kan kännas lite hårt, men också har det synts för den blockerade användaren om den aktivt gått in på din profil och tittat.

Nu kommer du däremot enkelt kunna gå in på din oönskade följares profil och trycka på de tre punkterna (…) i det högra hörnet och välja att dina bilder inte längre ska visas för personen. Det här fyller främst en funktion för dig som har ett privat konto.

3. Skippa kommentarsfältet

Ibland vill man kanske helt enkelt låta en bild säga mer än tusen ord – och det är precis vad man kommer att kunna göra framöver. Du kan helt enkelt välja om det ska gå att kommentera ditt inlägg eller ej. Funktionen bottnar i problematiken med hatiska kommentarer som finns överallt på sociala medier, förklarar Systrom.

4. Rapportera oro

Den fjärde och lite mer oväntade funktionen är att vi nu ska kunna rapportera om vi ser någon som vi tror är på väg att skada sig själv och som behöver hjälp. Instagram kommer att ha ett team som jobbar dygnet runt för att gå igenom rapporterna och erbjuda personen adekvat hjälp. Detta för att skapa en tryggare plats för alla.

Fint och på det hela taget bra förändringar tycker vi.

De nya funktionerna har redan börjat dyka upp på svenska Instagramkonton men som vanligt men den här typen av förändringar för inte alla tillgång till det på en gång.

Här kan du se hur du gör för att använda funktionerna när de kommer.

Annons

Dela (33)
Tweeta

Annons


Laddar