Max släpper milkshake med glass, grädde och hjortron

Max släpper milkshaken "Lyxshake Hjortron" – och den låter som allt vi behöver för att klara höstens alla bakisdagar.

Sofia Börjesson  |  Publicerad 2018-08-16 14:06  |  Lästid: < 1 minuter

För hamburgerkedjan Max verkar 2018 handla om olika shakes; milkshakes, lyxshakes och vegan-shakes. Senast i raden av nyheter är Lyxshake Hjortron som består av mjukglass, vispad mjölk, hjortron och vispgrädde, och denna dekadenta norrlandsdröm kommer att finnas på menyn från den 16 augusti 2018 till och med den 17 januari 2019.

Bären är plockade i Sverige, och lyxshaken som alltså toppas med vad som populärt brukar beskrivas med “den norrländska skogens guld” har tagits fram i samband med Max 50-årsjubileum. Hamburgerkedjan grundades nämligen i Lappland, eller närmare bestämt i Gällivare, 1968.

Strax före sommaren lanserade Max veganshakes som är baserade på kokos, och planen var då att på sikt ersätta alla vanliga milkshakes med det veganska alternativet. Deras glassbaserade lyxshake skulle dock fortsätta att finnas kvar, men med ett veganskt alternativ.

Samtidigt som hjortron-shaken släpps återlanseras även burgaren Spicy Avocado som finns i tre varianter: kyckling, halloumi och nötkött. Dessa kommer dock bara att finnas tillgängliga till och med den 17 oktober.

Artikeln publicerades först på ELLE.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 03:15