Nytt spel i The Witcher-serien är på gång – görs i partnerskap med Epic Games

Ett kattformat smycke halvt täckt av snö

Polska utvecklaren CD Project Red meddelar att superspelet The Witcher 3 får en uppföljare, kanske med en kvinnlig monsterdräpare i huvudrollen.

Robin Åberg | Foto: CD Project RED  |  Publicerad 2022-03-22 13:20  |  Lästid: 2 minuter

Efter att ha gått från klarhet till klarhet med spelserien The Witcher har CD Project Red etablerat sig som en av de främsta AAA-spelutvecklarna. Trots deras katastrofala lansering av (det i grunden bra) Cyberpunk 2077, är förväntningarna högt ställda inför nästa del i Witcher-serien.

Under måndagen bekräftade till slut CD Project Red på sin hemsida att ett nytt Witcher-spel är på gång. Förutom en bild på en Witcher-medaljong i snö och texten ”A new saga begins” fick vi inte många ledtrådar om vad spelet kommer handla om.

Men som tur är finns det Witcher-nördar med full koll och uppmärksamma ögon. Medaljongerna symboliserar vilken skola en witcher tillhör och det uppmärksammades tidigt att det inte rör sig om vargmedaljongen Geralt (de första tre spelens protagonist) bär. Istället spekuleras det i att detta rör sig om en katt- eller lokattsmedaljong vilket dragit igång snacket om att man istället kommer att spela som prinsessan Ciri, en av det tidigare spelets huvudkaraktärer.

Monsterdräparna Geralt och Ciri som de såg ut i The Witcher 3. Foto: CD Project RED

CD Project Red meddelade även att denna gång kommer de inte att utveckla spelet i den egna grafikmotorn REDengine (som minst sagt krånglade i fallet med Cyberpunk 2077). Istället har de ingått ett partnerskap med Epic Games om att utveckla spelet i Epics grafikmotor Unreal engine 5, vars kapacitet Café har häpnat över tidigare.

”Det är viktigt för CD Project Red att få den tekniska inriktningen för vårt nästa spel avgjort i tidigast möjliga fas, eftersom vi tidigare spenderat mycket resurser och energi på att utveckla och anpassa REDengine för varje nytt släpp. Detta samarbete kommer att höja utvecklingens förutsägbarhet och effektivitet, samtidigt som det ger oss tillgång till banbrytande spelutvecklingsverktyg.” säger Pawel Zawodny, CTO på CD Project Red om samarbetet.

De som skyr Epics egna spelbutik Epic games store som pesten behöver däremot inte vara oroliga, på Witcher-spelens officiella twitter meddelas att de ”inte planerar göra spelet exklusivt till en spelbutik”. Något lanseringsdatum är ännu inte känt men av uttalandena att döma är de tidigt i utvecklingsfasen och vi kommer förmodligen få vänta ett par år på att återigen dräpa monster med silversvärd.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-03-22 13:28