Så fixar du skägget som Kristofer Hivju – med öl

I nya numret av Café som finns i butik från och med idag (tisdag) träffar vi den norske skådespelaren Kristofer Hivju som är aktuell i bland annat de nya Beck-filmerna, samt i säsong 6 av Game of Thrones.

Olle Arnell  |  Publicerad 2016-04-14 16:56  |  Lästid: 2 minuter
kristofer-hivju-cafe

Café åkte till Oslo och träffade skådespelaren Kristofer Hivju i en lång intervju gjord av Johan Wirfält. I intervjun berättar Hivju bland annat om:

> Den gången Alexander Skarsgård snodde en huvudroll framför näsan på honom och han trodde att karriären var över.

> Lyckan när han fick rollen som Tormund Giantsbane i Game of Thrones, hur det går till under inspelningarna och om pengarna som följt med succén.

> Livet som småbarnspappa.

> Hur skådespelardrömmen föddes – och hur den förverkligades.

> Mötet med maffian i Capris hamn och det oväntade utfallet.

> Hur han ser på att bli typecastad för en viss typ av roll och om att spela Steinar i Beck-filmerna.

> Hans syn på det norska rättssamhället och hur han anser att de norska myndigheterna drivit en agenda mot målaren Odd Nedrum som dömdes för till fängelse för skattefusk.

> Och, så klart, mycket mycket mer.

Och lika klart som att Hivju är Norges hetaste skådespelare just nu ställde givetvis Johan Wirfält frågor om hans pompösa skägg.

Jag kan inte släppa skägget riktigt. Hur lång tid tar det att odla ut?

– Fyra månader. Det är nödvändigt att ta hand om skägget hela tiden. Du ska bada det i öl. Och dricka mycket öl samtidigt, för proteinerna. Och det här måste du skriva, det censurerades när jag berättade det i en annan intervju. Hästsperma är jätteviktigt! Bästa inpackningen ett skägg kan få. Det är sant!

Jag tror dig.

– Okej, jag skojar. Men att jag har skägget är faktiskt lite av en slump. Jag hade bara stubb när jag fick rollen i Game of thrones, men inspelningen blev framflyttad på grund av sjukdom. När jag kom till setet första gången stod de och väntade med ett skitstort lösskägg, men jag hade ju låtit mitt eget växa i flera månader, säger Kristofer Hivju.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-31 16:29