Oskar är stjärnan i det konstigaste klipp Filip Hammar sett

Reportern Oskar Schriever-Abeln hade gått och lagt sig när telefonen började plinga. Han var med i Breaking News – och blev föremål för en skrattfest i programmet. "Jag bjuder på den", säger han till Café.

Sofia Börjesson  |  Publicerad 2017-02-21 17:22  |  Lästid: 2 minuter

Foto:Breaking News/MittMedia

Fredrik Wikingsson kallar klippet för hypnotiskt, och det är det konstigaste Filip Hammar har sett – på två år. Vi pratar förstås om den fantastiska live-rapporteringen om årets semla som slog sig in på Breaking News under måndagen.

Reportern Oskar Schriever-Abeln har hållit i det årliga semmeltestet på lokaltidningen Nerikes Allehanda fyra år i rad, och örebroarnas intresse har varit stort.

– Det har alltid varit ett starkt engagemang från läsarna, så vi kände att ”nu går vi live”, berättar Oskar.

Sagt och gjort, vinnaren av semmeltestet skulle få det glada beskedet i en live-sändning, helt utan förvarning. Detta till Filip och Fredriks stora glädje skulle det visa sig.

Se klippet här:

Oskar Schriever-Abeln hade gått och lagt sig när telefonen plötsligt började plinga på måndagskvällen. Han var med i Breaking News.

– Jag kom in mitt i inslaget, så jag såg inte hela förrän dagen efter. Men det var ju rätt kul, säger han med ett skratt.

Det är det konstigaste Filip Hammar har sett på två år, kan du förstå det?

– Det är väl lite väl tillspetsat, men han får väldigt gärna tycka det. Fredrik sa ju något om att det var hypnotiserande också, och det är det ju nästan en stund i väntan på ägaren.

Klippet som visades i Breaking News stämmer dock inte riktigt överens med inslaget som Nerikes Allehanda publicerade. Deras klipp är nämligen över 8 minuter långt, och rymmer bland annat en längre intervju med ägaren.

– Det är ju en fulklippning, men de har gjort det bra. Jag bjuder på den – det blev kul!

Hur känns det så här i efterhand?

– Det har bara varit roligt, och jag har fått en del reaktioner från kompisar och så. Men sedan får man väl säga att Breaking News bild av NA:s live-bevakning inte känns helt korrekt. Vi har varit ute på många nyhetshändelser där det verkligen har varit nyhetsläge också, men de har verkligen hittat och valt ut godbitarna.

Det är nämligen inte första gången som Nerikes Allehanda förekommer i Breaking News. För några veckor sedan var det kollegan Gabriel Rådström som hamnade i rampljuset efter att ha live-sänt om en stor vattenläcka i Örebro. Problemet var att vattenläckan redan var avvärjd när live-sändningen började, och det fanns således inte så mycket för reportern att visa.

Oskar Schriever-Abeln tar uppmärksamheten med ro. Både han och kollegorna har skrattat gott åt inslaget och han ser fram emot fler live-sändningar framöver.

– Jag skickar gärna med en hälsning till Filip och Fredrik: Fortsätt att hålla koll på oss – det lär dyka upp fler godbitar.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-01-30 13:59