Hoppa till innehåll

Ozark är Netflix nya serie för dig som älskar Breaking Bad

Joel Linde

För dig som törstat efter en serie om en vanlig familj som blir indragen i en knarkhärva sedan Breaking Bad lämnade oss: Netflix ger er Ozark. Se trailern här!

En enkel handuppräckning på redaktionen visar att vi, precis som så många andra, älskar Breaking Bad. I det tomrum som lämnades efter det kanske bästa sista avsnittet som någonsin gjorts kunde vi relativt tillfredsställande proppa in Better call Saul – men självklart vill vi alltid ha mer.

Vi vill ha mer drama av karaktären vanlig familj gone crazy med knark – och sen bara sticker. För det är väl en dröm vi alla på något plan delar, eller? Inte just den där knarkdelen kanske, det får stå för dig i så fall, men delen med att bara försvinna. Fejka sin egen död och ge sig ut i världen som en upptäcktsresande med nytt namn och påhittad historia. Otroligt kittlande.

Det är vad Netflix nya storsatsning handlar om, och då även inklusive hela knarkdelen. Paret Marty (Jason Bateman) och Wendy (Laura Linney) Byrde lever ett tämligen vanligt liv med sina två tonårsbarn – bortsett från att Marty tvättar pengar åt Mexikos största drogkartell.

Som vi redan lärt oss från populärkulturen är det nästan alltid en dålig idé att dela säng med mexikanska drogkarteller, så även i detta fall. Familjen tvingas en dag lämna sitt flotta liv i Chicago för att gömma sig vid en öde sjö. Frågan är hur säkra de är där.

Den här ser vi verkligen fram emot.

https://www.youtube.com/watch?v=dx6ZLIm065E

Ozark har premiär den 21 juli 2017.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.