Annons
Annons

ozznujen

Özz Nûjen vill inte ha ett vanligt födelsedagskalas. Han bokar Rival och bjuder in 12 välkända komiker som får ge honom en verbal misshandel. På hans 40-årsfest har han bjudit in namn som Henrik Schyffert, Soran Ismail och Marika Karlsson för en klassisk roast. Vi frågar hur smart det är egentligen? 

* * *

Varför vill man bli roastad?

Annons

– Jag har haft en så stor käft så länge så det är dags nu för mig att bli slagen på käften. Det är hög tid för mig att komma ner på jorden, bli förnedrad och att de dansar på min grav.

Finns det ingen risk att du blir sårad på riktigt? 

– Det är mina vänner och kollegor som roastar som jag vet gör det med värme. Det går inte att roasta någon som man inte känner, då blir det som tv-programmet Grillad. Peter Harryson visste inte att han skulle bli roastad utan trodde det var program av typen Här är ditt liv. Då blir det hemskt. De man roastar måste veta att det sker hjärtligt, då går det att vara otroligt hård och förnedrande.

Hur ska en väl utförd roast vara då?

– Den ska ligga så nära sanningen som möjligt, det ska vara jättekul och göra jätteont. Man ska känna att skrattet kommer genom näsan.

Vad tror du de kommer angripa dig med?

– Nej, jag har ingen aning. Det finns en massa grepp man kan använda – exempelvis kan man ju roasta någon för ens dåliga karriär, dra fram något gammalt skämt, dissekera det och förklara varför det är dåligt eller så kan man dra upp någons föräldrar som får säga hur värdelös man är.

Finns det någonting man inte skämtar om gällande Özz Nûjen?

– Nej, så kan man inte hålla på. Man får ta det och veta att det är en hyllning snarare än någonting annat. Dessutom är det 12 av mina nära vänner och kollegor och jag har arbetat med och de känner mig.

Vad karaktäriserar en dålig komiker?

–  En som inte är ärlig i sitt uppsåt. En komiker som skämtar om saker som hen tror att publiken gillar blir aldrig bra. Det blir ofarligt och tandlöst. Hen ska skämta om saker som hen tycker är roligt, då smittar det av sig till publiken.

Erik Lejdelin

* * *

Läs mer!

Alesso: ”Läkaren sa att jag var 19 och på väg att bli utbränd”

Johan ”Shellback” Schuster: Jag kunde inte slappna av och bara skakade

Måns Zelmerlöw: Så gick jag från gymallergiker till att ha en superkropp

 

Annons

Dela (60)
TweetaLaddar