Patrick Ekwall: “Jag hade en oförskämt bra deal med TV4”

I veckans avsnitt av Fördomspodden svarar Patrick Ekwall på fördomar om att han själv hittat på stavningen i sitt eget namn, om att han inte fick mycket uppmärksamhet som liten och om att han hade en sinnessjukt lukrativ deal med TV4.

Olle Arnell  |  Publicerad 2016-11-30 06:15  |  Lästid: 2 minuter
ekwall-podcast-cafe

Sportjournalisten Patrick Ekwall kräver, som det så ofta heter, knappast någon närmare presentation. Med sin breda skånska med rötterna i Malmö, en inte sällan visad vit och snygg tandrad (bildgoogla själv så får du se) och en framtoning som går hem i rutan hos de flesta, var det oväntat när nyheten kom ut om att han inte får förlängt kontrakt på TV4.

Han var på kanalen i nästan ett fjärdedels sekel – och Cafés Emil Persson anade att det har varit 23 välbetalda år som nu har fått ett slut. I Cafés podcast Fördomspodden presenterar Emil följande fördom.

Du hade en så sinnessjukt lukrativ deal med TV4 att du inte fattar att det dröjde så här länge innan de sade upp den.

– Jag hade en oförskämt bra deal med TV4, det är korrekt. Först nu förstår jag att det är ju ofattbart att de inte sade upp den förrän efter 23 år, svarar Ekwall.

Men hur bra betalt hade han undrar man ju då. En annan av Emils fördomar handlar om just detta.

Du har haft pengar i ett skatteparadis.

– Nej det har jag aldrig, haft. Jag har aldrig haft så mycket pengar att det skulle vara någon poäng att sätta dom i ett skatteparadis.

Även om Ekwall i en tidigare intervju med Café sa att han inte hade en aning om vad han ska göra efter TV4 så står han inte arbetslös som många andra gör när de blir av med ett jobb – bland annat jobbar han med sitt klädmärke Difficult by P där även Billy Landsdowne är involverad och han verkar ha fullt upp.

Du är redan sen till ett annat möte.

– Haha ja, det är korrekt, det är jag alltid. Jag ska möta upp min kompis Billy Landsdowne på Bromma flygplats och jag ringde till honom för en liten stund sen och sa det. Då svarade han "Jag hade nästan räknat med det".

De här fördomarna, samt om att han inte fick mycket uppmärksamhet som liten, att han är kompis med E-type, om han bär svettband när han spelar tennis, om han gjort en snarkutredning och så klart många andra hör du Patrick Ekwall bemöta i veckans avsnitt av Fördomspodden som finns ute nu. Du hittar den som vanligt hos exempelvis Acast och på andra ställen där podcaster finns.

Mycket nöje!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-02 22:50