Hoppa till innehåll

Pizza till frukost är bättre än flingor, enligt dietisten

Kebabpizza
Markus Aamisepp

Goda nyheter för din bakfylla. Eller för dig som föredrar pizza till frukost överlag.

När du vaknar efter en utekväll känns oftast sviterna av din överförfriskning som inget annat än döden. Efter att ha kämpat i otaliga minuter att få upp dina klistriga bakisögon, snabbläst din eventuellt genanta messenger-inkorg och gått igenom diverse brukliga skamsköljningar är det bästa läkemedlet att äta en redig frukost.

Men när kylskåpsdörren öppnas och det enda som åskådliggörs är ett paket mjölk kanske tankarna flyger iväg mot något mer osunt – en ostig, bukfettsfrämjande pizza. Men en sådan vildhjärna är du inte. Utan du häller istället upp en skål flingor och äter dem i maklig bakfylletakt med bristande lust.

John Travolta i Saturday Night Fever.
John Travolta tar den kanske mest ikoniska pizzatuggan i filmhistorien vid Lenny’s i Brooklyn i filmen Saturday Night Fever (1977).

Du kan dock ha gjort fel i alla dessa år, i alla fall enligt dietisten Chelsey Amer som säger till The Daily Mail att pizza inte är ett helt orimligt frukostalternativ:

– Du kanske blir förvånad när du får höra att en pizzabit och en skål flingor med mjölk innehåller ungefär samma mängd kalorier. Dock innehåller pizzan mycket mer protein, vilket kommer att hålla dig mätt och stabil genom hela morgonen.

Detta påstående är trots allt inte särskilt förvånande i och med att många typer av flingor egentligen bara är klumpar av socker. Så att istället äta en pizzabit, vilket innehåller fett och protein, mättar magen mycket längre än en skål flingor som endast kommer att få dig att brottas med ett nedgående sockerrus.

Dietisten menar dock dessvärre inte att pizza är det mest rimliga frukostalternativ i och att det faktiskt finns nyttiga flingvarianter som kan beblandas med sunda proteinkällor och på så sätt bli en fullt resonlig morgonmåltid, säger hon till Vice.

Så vad tar vi med oss av detta? Kanske att pizza inte är det absolut värsta du kan äta till frukost och att det är nog för att inte få dåligt samvete när du beställer hem en capricciosa dagen efter en utekväll.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.