Annons
Annons

Plura: ”Jag smög upp vin till gästerna”

Plura Jonsson är tillbaka i tv-rutan – nu lämnar han köket och ska tillsammans med sina gäster fixa till ett torp i TV3. – Det var väldigt skönt att slippa vara lätt berusad hela tiden, säger han.

Tobias Skagerström

plurauppe

I ”Pluras Paradis” tar Plura Jonsson hjälp av kändisar och snickaren Björn Christiernsson för att fixa till Eldkvarnsångarens torp och dess trädgård. Bland annat gästas programmet av Danny Saucedo, Mona Sahlin, Markus Krunegård och Marie Göranzon och alla hjälper till med renoveringen.

Annons

– Jag har snickrat, målat och gjort sådant hela mitt liv och skulle kalla mig för medelhändig. Men jag börjar komma upp i den där åldern där man inte ska anstränga kroppen för mycket och jag kan inte heller göra allt. Därför var det bra att ha snickaren Björn där som hjälpte mig och kunde ta hand om den tuffaste biten. Han tyckte att mina redskap var antika så det var bra att någon hjälpte mig.

Har du inspirerats av Ernst Kirchsteiger?

– Nej, absolut inte. Jag har ingen sådan ådra och tycker att sådant där pysslande med kuddar och annat är lite larvigt. Producenterna försökte få mig att göra lite sådant, men jag lyckades sabotera de försöken och alla stod mest och skrattade eftersom jag gjorde lite narr av situationen. Ernst får vara som han är, men jag tycker inte så mycket om plåtter och pysslande.

Vem av gästerna hjälpte till mest med renoveringen?

– Jag förvånades över att många var väldigt händiga och de flesta var väldigt sugna på att hugga in. Men den som gjorde minst var Mauro Scocco som vägrade och sa att han inte skulle stå och göra bort sig på tv med en hammare i handen.

plura2

 

”Pluras kök var som en tornardo”

Under fem säsonger bjöd Plura in gäster till sitt kök för njuta av mat och dryck. Förutom att ha lämnat köket skiljer sig ”Pluras paradis” från det gamla programmet på fler sätt.

– Det här programmet är inte lika vilt som Pluras kök och det är mindre alkohol och cigaretter. ”Pluras kök” var som en tornado där vi spelade in i fyra-fem timmar på raken medan det här programmet har ett annat tempo och är lugnare.

Varför hade ni mindre alkohol?

– Det var inte jag som bestämde att det skulle vara mindre alkohol i det här programmet och jag vet inte varför det blev så. Men det var väldigt skönt att slippa vara lätt berusad hela tiden. Det hände dock att vissa av gästerna undrade om vi inte skulle dricka vin snart, men det gjorde vi inte förrän till middagen på sista inspelningsdagen. Innan dess brukade jag smyga upp lite vin till de gäster som ville ha och då blev jag tillsagd av producenten som sa att vi skulle ta det lugnt med spriten.

Du har varit väldigt öppen om ditt tidigare droganvändande, hur ser du på det i dag?

– Det var längesen jag använde droger och det skulle aldrig falla mig i att göra det i dag. Jag har haft min beskärda del av både det bra och dåliga och låter bli det i fortsättningen.

I programmet har du ett par stiliga snickarbyxor, hur fick du dem?

– Jag har haft en massa liknande par, men de där var nya. Det var vår stylist som tipsade om byxorna, de var dock lite för små så vi fick lägga ut de lite grann. De var jättesköna och jag skulle vilja gå i sådana jämnt. 

Svårt att kissa?

– Nä, det var enkelt eftersom de har en stor gylf. Men det gäller att man kommer ihåg att knäppa gylfen så att man inte visar kalsongerna.

 

”Pluras Paradis” har premiär på TV3 den nionde november.

Annons

Dela (48)
Tweeta

Annons


Laddar