Pokémon-hysterin är riktig – de här prylarna säljs för uppåt 60 000 kronor

Pokémon-marknaden är het just nu.

Joel Linde  |  Publicerad 2016-08-03 13:34  |  Lästid: 2 minuter

Sedan Pokémon Go släpptes för ungefär en månad sedan har hysterin varit ett faktum. Det arrangeras Pokéfester, Pokéträffar och inte minst springer folk runt hela stan för att leta Pokémon.

Men även andra områden påverkas. På auktionssajten Tradera har efterfrågan på Pokémon aldrig tidigare varit så stor.

– Pokémon är det överlägset mest sökta ordet just nu. Under tisdagen gjordes det mer än dubbelt så många fler sökningar på Pokémon än vår normalt mest sökta term. Räknar vi in Pokémonkort i sökningarna var det tre gånger så många fler sökningar på Pokémon jämfört med vår annars mest sökta term, säger Adam Svensson på Tradera.

Pokémon är mer än bara ett spel. Det startade för 20 år sedan och inkluderar serietidningar, långfilmer, samlarkort, spelkonsoler, otaliga spel, klädesplagg och diverse prylar. Här är några av de allra mest värdefulla prylarna just nu, så om du sitter på någon av dem som du själv inte använder längre har du ett bra läge för affärer just nu.

Bild: ThePhoenix_/Tradera.
Bild: ThePhoenix_/Tradera.

Precis som annonsens namn förtäljer är det här "ett livs samling", och du hittar i princip alla Pokémonspel som någonsin gjorts, inklusive Gameboy. Utropspriset? 59 000 kronor.

Bild: Denka92/Tradera
Bild: Denka92/Tradera

Den här samlingen innehåller spelkort från det som kallas den första generationen Pokémonkort. Totalt är de 139 stycken, och priset är satt till 6 000 kronor.

Andra kort som kan ge bra med semesterpengar är Charizard som går för flera hundra kronor. Venusaur holo är stekhett och vissa lägger bud på över 500 kronor för det kortet.

Har du specialserien med glittriga Holo-kort kan du bli en riktig vinnare. En person som har Charizard, Venusaur och Blastoise i samma serie sålde nyligen trion för 4 999 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-04 15:52