Adam Lundgren och Emil Åreng lär dig blanda populära drinken Pornstar Martini

Pornstar Martini Kafé Café

Pornstar Martini är den vanligaste och mest googlade drinken i England. Cocktailtrion Emil Åreng, Adam Lundgren och Måns Herngren lär dig blanda drinken i podden ”Kafé Café”. Receptet hittar du här.

Kristofer Steneberg  |  Publicerad 2021-02-12 11:16  |  Lästid: 2 minuter

Cafés drinkpodcast Kafé Café klättrar på listorna över Sveriges mest populära poddar. I det senaste avsnittet tittar trion Måns Herngren, Emil Åreng och Adam Lundgren närmare på Pornstar Martini och varför det är en av de mest eftersökta drinkarna på internet just nu.

Pornstar Martini är den mest googlade drinken och den absolut vanligaste drinken i England. I podden drar Adam Lundgren drinkens historia:

”Drinken uppfanns i från London när Douglas Ankrah på The Townhouse bar tog fram den 2002. Från början döpte han den till Maverick Martini men efter hand döptes den om till Pornstar Martini”, säger Adam Lundgren.

Namnet skapade kontroverser men gjorde att den vann popularitet. På Ibiza flödade drinken på heta barer och det smittade av sig i England.

”De använde namnet för att väcka associationer till ’en stilig drink med självförtroende, som är sexig, rolig och stämningsfull’”, säger Adam Lundgren.

”Maverick Martini är annars ett fenomenalt bra namn på en cocktail”, säger Emil Åreng.

”Jo men sen ser man det nya namnet Pornstar Martini och med ett så provocerande namn inser man att den vill man ju testa”, säger Adam Lundgren.

”Den har inte så mycket med Martini att göra men det är ändå en modern klassiker. Den ser väldigt trevlig ut”, säger Emil Åreng.

Så gör du den väldigt googlade drinken Pornstar Martini:

Du behöver:

  • 6 cl vaniljvodka
  • 15 cl passionsfruktlikör
  • 15 cl sockerlag – gärna smaksatt med vanilj
  • 3 halvor passionsfrukt som gröps ur
  • 15 cl pressad lime

Så gör du:

Blanda allt i en mixer, skaka ordentligt med is och servera i ett tjockt glas.

Det senaste avsnittet av podden Kafé Café har rubriken Top of the Top och finns att lyssna på här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-02-12 11:18