Ronaldos fysik sågas: ”Är inte en fotbollsspelares kropp”

Oliver Beckman  |  Publicerad 2015-12-01 16:10  |  Lästid: < 1 minuter

Ronaldo har tidigare hyllats för sin estetiskt vackra kropp. Och det har länge varit odiskutabelt att den funkat perfekt för att spela fotboll.

48 mål på 35 ligamatcher i La Liga förra säsongen talar sitt tydliga språk.

Tidigare i år förklarade träningsexperten Mårten Nylén för Café hur man själv kan få Ronaldos fysik. För att få hans tydliga magrutor ska man till exempel köra övningen plankan med rotation för att träna hela magmuskulaturen.

Men nu kommer nya uppgifter från den ansedde spanske fotbollsexperten Guillem Balague som skrivit en bok om Ronaldo om hur stjärnans kropp nått sin fysiska topp och inte faller i ramen för hur en fotbollsspelare bör vara, skriver Sky Sports.

– Han gick ofta på gymmet när det egentligen inte behövdes. Han har testat sig fram på egen hand vilket kanske lett till att han överansträngt sig med vikter, vilket han förmodligen inte borde gjort. Du kan se att han nu spelar med konstant smärta i sina knän.

Ronaldo som spelar i Real Madrid och som blivit utsedd till världens bästa fotbollsspelare två år i rad på Ballon d’Or-galan får alltså kämpa för att bibehålla sin plats på toppen, menar Balague.

– Jag tror att Ronaldo är på väg ner fysiskt, han har passerat sin topp. Han har krävt väldigt mycket av sin kropp från tidig ålder och det hämmar honom nu, säger han.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-28 15:15