Annons
Annons

folk

Nu möter Rory McIlroy barndomsidolen Tiger Woods på den legendariska golfbanan Augusta National när Masters-tävlingen börjar i veckan. 

För Café berättar världsettan exklusivt om sin speciella relation till banan. 

Annons

– Jag växte upp med med en galen dröm om att en dag få spela på den här ikoniska banan – och nu slår drömmen in. 

* * *

 

När Rory McIlroy, 25, växte upp på Nordirland var Tiger Woods hans stora idol, och redan som nioåring skrev han ett brev till idolen Tiger Woods efter att ha vunnit en ungdomstävling. ”I’m coming to get you. This is the beginning”. I en ny hyllad reklamfilm från Nike får vi följa Rory McIlroy som liten grabb när han ser Woods spela.

http://www.youtube.com/watch?v=CdhWhgA8Y0A

Nikes reklamfilm Ripple.

Inför årets upplaga av anrika golftävlingen Augusta Masters är rollerna nästan ombytta.

Nu är det Tiger Woods som slår ur underläge (111-rankad i världen) – och Rory McIlroy som är giganten med förstaplatsen på världsrankingen när de båda går ut på banan.

– Jag har känt att jag måste nå ett läge då jag kan utmana för att vinna en golfturnering. Nu är jag där, säger Tiger Woods, 39, inför tävlingen.

Enligt Rory McIlroy är fortfarande Woods den bästa spelare han någonsin sett.

– För inte så länge sen var jag en liten pojke som såg honom på tv. Jag känner mig väldigt lycklig som får komma så nära honom och lära mig saker, säger Rory McIlroy.

 

ny

Rory McIlroy är aktuell med sin biografi Vägen till att bli världens bäste golfspelare.  

Du reser över hela världen för att spela golf, vilken är din favoritbana? 

– Jag måste säga Augusta National. Jag växte upp med med en galen dröm om att en dag få spela på den här ikoniska banan – och nu slår drömmen in. Det tillochmed varit bättre än jag kunde föreställa mig. Jag har haft mina bra stunder – och mindre bra stunder –på Augusta National men den är fortfarande min favorit eftersom den är så utmanande. Jag ser det som en personlig plikt, som många andra golfare, att ta kampen mot den här unika banan och dess beryktat sluga greener, säger han till Café.

Mycket resor betyder mycket jetlag, och stundtals kan det vara svårt att få möjlighet att träna. Hur håller du dig i form?

– Jag måste vara disciplinerad, även när jag inte känner för det. Golf och att hålla mig i form är mitt liv, min karriär och jag måste lägga ner timmarna som krävs för att fortsätta vara så bra jag kan. Men som alla andra ser jag fram emot när säsongen är över och jag kan glömma golfklubborna, gymmet och spänningen under tävlingar i några veckor och vara med kompisar, säger han till Café.

Augusta Masters börjar 9 april. Rory McIlroys bok finns ute nu. 

Jonas Terning

* * *

Läs mer!

Daniel Lindström: Så kommer du igång med löpningen i vår

Landet som Gud glömde

Daniel Lindström: ”Löpningen tog mig genom mitt livs värsta kris”

Magda Gad: Du har råd med ditt kokain

Annons

Dela (2)
Tweeta

Annons


Laddar