Hoppa till innehåll

Så blir nya Gondolen – öppet alla dagar året runt

Bord med maträtter på nya Gondolen.
Joakim Almén

Gondolens anrika arv ska införlivas i samtiden när restaurangen nyöppnar 19 oktober.

I höst öppnar återigen den anrika Stockholmsrestaurangen Gondolen. Restaurangen invigdes redan 1935 vid Katarinahuset vid Slussen. Restaurangen är förknippad med i sin iögonfallande utsikt över Mälaren och ägdes sedan 1994 av familjen Lallerstedt.

När Gondolen öppnar 19 oktober är det i ny ägarregi: Svenska Brasserier som bland annat driver Riche, Sturehof och Aira har tagit över driften och nu avslöjar köksmästare Patrik Castillo och projektägare Matilda Jackson de första detaljerna inför nyöppningen. Gondolens historia kommer att förvaltas men samtidigt införlivas i samtiden med maten, inredningen och atmosfären.

”För mig handlar en perfekt restaurangupplevelse om kvalitet från början till slut – när du känner dig riktigt välkommen och omhändertagen, inte behöver tänka på någonting alls utan bara kan luta dig tillbaka och njuta. När det kommer till menyn har vi utgått från Gondolens klassiska arv men adderat en elegant lekfullhet. Vår vision är att öppna en nygammal klassiker med en modern och sofistikerad känsla”, säger Patrik Castillo, köksmästare på Gondolen.

Några tidiga smakprov från menyn är bland annat en fiskgratäng, samt en ravioli med fyllning av olika sorters höstsvamp, ricotta och parmesan med en buljong gjord på rostad karljohansvamp och aromatisk olja på libbsticka.

Dessutom kommer en terrin eller paté i någon form kommer vara ett stående inslag på matsedeln, och det kommer även erbjudas en löjromsservering med smörstekt toast toppad med mandelpotatiskräm, citron och Kalixlöjrom.

Menyn har ett tydligt hållbarhetsfokus och en stor del av grödorna kommer från den egna odlingen vid Ulriksdals värdshus. Vinlistan, som har hållit hög nivå på Gondolen tidigare, kommer att fortsätta förvaltas väl – delar av vinkällaren lever vidare med nya Gondolen.

Till Gondolen kan du gå varje dag, till och med på julafton. Restaurangen har nämligen öppet 365 dagar om året.

”Gondolen är verkligen något unikt – särskilt med den fantastiska utsikten över Stockholm. Restaurangen ska vara en tillgänglig plats för alla, oavsett om du är stockholmare eller en besökare från någonstans i världen. Vi kommer dessutom att hålla öppet 365 dagar om året, så det blir gott om tillfällen att kika förbi.”, säger Matilda Jackson, projektägare för Gondolen.

Gondolen öppnar för middag den 19 oktober och har därefter öppet för lunch och middag alla dagar i veckan, 365 dagar om året. Bordsbokningen öppnar klockan 08.00 på tisdag 5 september.

Öppettider för Gondolen:

Måndag–fredag: 11:30 – 01:00
Lördag–söndag: 12:00 – 01:00
Köket har öppet till 00:00 alla dagar (med undantag för julafton då Gondolen har öppet till 17:00)

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.