Wow, du kan bygga den rullande roboten från Star Wars-trailern

Anders Modig  |  Publicerad 2015-04-28 09:01  |  Lästid: 2 minuter
droiid

Är du en av dem som skrek: “Jag vill ha en sån!” när den superfräna robotbollen rullade förbi i den första Star Wars-trailern? En designer från Industrial Design vid Brigham Young University har byggt en egen – här ser du hur!

* * *

Många stukade av upphetsning när trailern för den nya Star Wars-filmen släpptes. Över 70 miljoner har sett trailern på Youtube och många letade efter ledtrådar om vad Star Wars: Episode VII – The Force Awakens egentligen kommer att handla om. Många fattade också ett starkt tycke för den här:

bb8

Som man senare förstod inte var dator-animerad utan finns i verkligheten:

bb82

Då var det några av oss som blev besatta av att skaffa ett eget rullande robothusdjur från en galax långt, långt borta. En designer vid namn Christian Poulsen gjorde vad han kallar – a quick day project – och byggde en egen. Det han behövde för att bygga sin egen BB-8 (de heter så) var:

1. "Sphero"(en leksak som går att köpa via nätet)

2.  Polyuretan (typ madrasskum)

3. Magneter

4. Sprayfärg

Läs här för att se steg för steg. För att göra den lika snygg som denna hemmasnickare gör den behöver du vissa redskap – visst – men det är möjligt att med tålamod och med en läggning för att såga, måla och klistra bygga en egen BB-8. Hans slutresultat blev så här, hur coolt? Nu är det bara sätta igång och snickra ihop din egen!

bb8sphero

Erik Lejdelin

* * *

Läs mer!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 10:39