Hoppa till innehåll

Så fixar du Chris Hemsworths superkropp – stjärnan berättar

Tom Cehlin Magnusson

Café möter vältränade filmstjärnan Chris Hemsworth.

Superstjärnan Chris Hemsworth håller sig filmfräsch med surfing, funktionell träning – och genom att sticka ner huvudet i en hink med is.

Den australiensiske hunken och filmstjärnan Chris Hemsworth är dubbelt aktuell i höst. I oktober spelar Melbourne-skådisen åter åskguden Thor i Marvels Thor: Ragnarök, samtidigt som han är aktuell som Hugo Boss skäggbeprydda ansikte utåt för kampanjen Man of today. Café fick en exklusiv pratstund med Chris på Hugo Boss huvudkontor utanför Stuttgart för att ta reda på hur grooming-rutinerna för en superhjälte egentligen ser ut.

Hur gör du för att ta hand om din hy?

– Jag använder mycket kokosolja, jag surfar mycket och spenderar en hel del tid i solen så huden kan ta en del stryk. Min fru brukar ge mig olika fuktgörande krämer som luktar gott, men mycket handlar ju också om att skydda huden med solskydd innan man ger sig ut i solen.

Vad har du för favoritdoft?

– Eukalyptus från träden, speciellt under vissa delar av sommaren när de är helt uttorkade och man känner lukten genom bushmarken. Det är en väldigt nostalgisk doft för mig. Andra dofter som har hängt med är lukten av vax till surfbrädan, kokos, stranden och havet. De dofterna får mig alltid på gott humör, som tar mig tillbaka till min barndom.

Hur håller du dig i form mellan filmerna?

– Det beror på vilken film det är, om det är en superhjälte-film så kanske jag styrketränar lite i förväg. Jag försöker träna funktionellt på ett sätt som jag ändå gillar att röra mig på, som surfing. Jag gillar crosstraining, cirkelträning och boxning också. Jag gillar inte att löpa så mycket, jag blir lätt uttråkad. Jag gillar mer intensiva aktiviteter, säger Chris och knäpper med fingrarna.

Vad ska man äta för att se ut som Thor?

– Om man ska lägga på sig muskler så handlar det mycket om kosten: rätt sorts protein, mycket grönsaker, bönor och ris. Det är det svåra, att lägga på sig muskler i stället för fett när man äter mycket. Matintaget är den största utmaningen.

Du reser mycket och måste anpassa dig efter väldigt olika miljöer, från stranden till filminspelning till galakväll. Har du några groomingtips för den som vill känna sig fräsch efter en lång flygresa?

– Om jag har rest länge utan att få sova ordentligt och ska på en gala på kvällen använder jag ett som jag hörde att antingen Paul Newman eller Steve McQueen brukade använda sig av. Jag brukar be om en hink is till hotellet och trycka ner ansiktet i den. Dels vaknar du till, och om du har påsar under ögonen och känner dig mosig så kommer du tillbaka till livet.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.