Annons
Annons

Med jämna mellanrum får vi ta del av artiklar om olyckliga fynd i livsmedel. Historien om när en Läkerol hittades i en påse Zoo är en av de mest uppmärksammade på senare år. Jennie Johansson blev huvudperson i Aftonbladets artikel – nu två år efter familjens upptäckt berättar hon om reaktionerna. – Vi väntar spänt på nästa fynd, säger hon.

* * *

LakerolZoo

Sent en fredagskväll ringer det hemma hos familjen Johansson. Det är sonen Lucas som tipsat en av nyhetsdrakarna om en avvikande upptäckt i en påse Malaco Zoo. De traditionsenligt röda sötsakerna hade beblandats med en brösttablett av typen Läkerol, och en Aftonbladet-journalist nappade på nyheten. När Café nu ringer upp Jennie Johansson minns hon händelsen.

– Ja just det. Det måste ha varit rejält med nyhetstorka den kvällen på redaktionen. Jag blev själv väldigt förvånad, säger Jennie Johansson, 38, mamma till Lucas.

Hon säger att sonen aldrig riktigt trott att någon skulle ringa upp utan att tipset var ”en sjuk grej”. Händelsen fick stor spridning i sociala medier och efter artikeln fick Lucas höra en del i skolan men att det lugnat ner sig nu. Familjen tar uppståndelsen med ro.

– Efter nyheten publicerades var det några som skrev idiotiska kommentarer om att jag skulle vara en mamma som bara ville synas i media. Idiotiskt, det var min son som skickade in tipset. Men vi har överlevt händelsen och känner att vi kan gå vidare. Men vi väntar spänt på nästa fynd, säger Jennie Johansson.

Någon tvärsäker förklaring fanns inte i Aftonbladets artikel. Cloetta som tillverkar både Läkerol och Zoo berättar i dag för Café att det aldrig var någon dramatik kring pastillen på vift – och att de var i kontakt med Lucas som fick en förklaring. Förklaringen är enkel: Zoo och Läkerol tillverkades i samma fabrik och en Läkerol hade uppenbarligen hamnat helt galet.

*  * *

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

8 gånger fynd i livsmedel varit obehagliga – på riktigt

sjukafynd6

Havsmonstret bland räkorna visade sig vara en alligatorfisk. Ett djur som ofta följer med när man fiskar räkor och som är en delikatess i bland annat Japan. Kunden tog det med ro och ville inte reklamera räkorna.


sjukafynd10

Historien om ”bajset” i ostbågarna fick aldrig någon klarhet. Robert, 29, misstänkte att det kunde vara en bränd baconbit. Fredagskvällen slutade lyckligt trots allt eftersom han hade micropopcorn hemma.

 sjukafynd4

Det uppstod en viss skepsis när upptäckten om kackerlackan i kaffet uppdagades. Företaget  viftade bort artikeln som orimlig. Kunden fick inte någon ersättning.


sjukafynd11

Dottern som gjorde musupptäckten blev snudd på traumatiserad av händelsen – av förståeliga skäl. Naturhistoriska riksmuseet kopplades in. Ica, som sålde nachochipsen, hade ingen aning om hur musfostret tagit sig in i påsen. De gav 1000 kronor i kompensation.


sjukafynd8

På juiceföretaget hävdade man att förpackningen måste läckt in luft vilket kan leda till att mögelklumpar med tandrad bildas. Kunden var ointresserad av att få gratis jucie av företaget som kompensation.


fynd

Efter att 3-åringen hittat fimpen i brödet ringde familjen bageriet som gav ett nonchalant bemötande. De tyckte att det inte var så farligt. När tidningen GT ringer låter det annorlunda – de ska försöka gå till botten med fimpen i brödet men tror att det kan bli svårt.

 blod

När den drabbade kräkts färdigt ringde hon företaget och ville ha en ursäkt för tanden – utan resultat. Hon bads skicka in resten av förpackningen men företaget visste, såklart, inte hur det kunde hända.


sjukafynd5

Middagen blev en mardröm för familjen. I rostbiffen hittade de en kanyl och familjen spekulerade i om det kunde vara knark eller gift i köttet. De lovades kompensation för sveda och verk av grossisten. Detta är dock inte den enda gången detta händer, några år senare upptäcktes samma obehagliga upptäckt och då var teorin att en spruta brutits av när djuret vaccinerats.

Erik Lejdelin

* * *

Läs mer!

7 personer som visar att Vine dog alldeles för tidigt i Sverige

Johan Hurtig är bäst i Stockholm på ordvitsar: ”Det känns helt overkligt”

16 fåniga ordvitsar – ska man skratta eller sucka djupt?

De 17 bisarraste filmerna som någonsin spelats in

Annons

Dela (20)
Tweeta

Annons


Laddar