Skip to content

Så lätt gör du ditt kaffe både godare och nyttigare

Malin Perlheden

Krydda ditt kaffe med både smak och antioxidanter.

kaffe-morgon

Kaffe som för många är morgonens höjdpunkt är inte bara gott och har en uppiggande inverkan på oss. Kaffe innehåller dessutom mycket antioxidanter vilket är en extra bra egenskap nu under förkylningarnas prime time. På ett lätt och billigt sätt kan du dessutom göra kaffet ännu godare och nyttigare  – här är 4 tips.

Bikarbonat neutraliserar

Kaffe är ganska surt och kan uppröra magen hos vissa. Addera några nypor bikarbonat i koppen så höjs PH-värdet.

Salt fixar smaken

Smakar kaffet lite beskt? Tillsätt en nypa salt eller två så försvinner beskheten utan att kaffet för den delen smakar salt.

Krydda med ännu fler antioxidanter

Att tillsätta en krydda i kaffet ger inte bara en annan smak av det, en hel del kryddor är dessutom fyllda med antioxidanter. Ingefära, kardemumma eller kanel är extra bra för ditt immunförsvar.

Kokos i koppen

Kokosfett sägs höja din naturliga förbränning – och innehåller mycket antioxidanter. Att tillsätta 1-2 teskedar i koppen bidrar både till smaken och immunförsvaret.

Med det sagt, hämta nu en kopp kaffe och låt dagen börja på riktigt!

Artikel först på Allers.se

Mer läsning från Café!

Nu släpps Nespressos nya maskin – här är funktionerna

Blir du inte längre pigg av kaffe? Här är forskarnas förklaring

Credits
Foto:: Shutterstock

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.