Så snor du skägget från film och tv – här är hela guiden

Tobias Skagerström  |  Publicerad 2015-11-19 11:31  |  Lästid: 4 minuter
mustaschuppe

Netflix gör mer än bara visar filmer och tv-serier. I deras nya guide hjälper de dig att få samma ansiktshår som till exempel Ron Burgundy från Anchorman, Borat eller Pablo Escobar från tv-serien Narcos.

Guiden hjälper dig i olika steg att få till mustaschen eller skägget som du vill ha och imponera med. För att citera Borat: ”it’s a very nice” hjälp på traven med ditt ansiktshår.

Ron Burgundy

ronburgundy

Se ut som din favoritnyhetsuppläsare!

1. Börja på toppen av dina polisonger och dra ned rakhyveln längs din käklinje. Ta bort allt hår från dina kinder, haka och hals men lämna kvar lite på båda sidorna om munnen.

2. Ta en sax och klipp längst upp på håret på överläppen, rör dig från vänster till höger och tillbaka igen.

3. Den sista men mycket viktiga detaljen är att placera ett finger horisontellt ovanför överläppen och använda enbart ett blad på baksidan av rakhyveln och dra uppåt så du skapar ett litet gap mellan mustaschen och näsan.

Borat

borat

Kazakstans finaste mustasch!

1. Börja med att raka resten av ditt ansikte dagen innan – du vill ha lite skugga på den här looken.

2. Bredd, volym och tjocklek är viktigt! Försök att lämna cirka två centimeter på vardera sida av läppen och försök att inte tunna ut håret för mycket.

3. Använd ett blad på baksidan av rakhyveln och rör den i ett uppåtgående rörelse längs den översta raden i din mustasch för att skapa en snygg kant.

4. Använd inte vax eller olja för att styla din mustasch, utan nyp ihop tummen och pekfingret i mitten av överläppen och pressa fingrarna utåt. Det här ger mustaschen riktning och låter den vara mjuk och yvig.

Gangs of New York

gangsofnewyork

Se tuff ut med en mustasch från slutet av 1800-talet. Se upp så inte Leonardo di Caprio kommer och vill hämnas på dig.

1. Den här mustaschen kräver vanligtvis fem till sex månader av tillväxt så den är kanske något för personen som inte har så bråttom.

2. Ta en elektrisk rakapparat och raka hela ansiktet (förutom mustaschen såklart) tills du ser att du lämnar en liten skugga. Spara ett par centimeter av mustaschen på båda sidorna av munnen för att kunna få till den viktiga snurren.

3. Mustaschen har en ganska brant lutning på övre kanten, så använd bara ett blad på rakhyveln för att raka uppåt och utåt från insidan av varje näsborre mot din kind.

4. Ta ett starkt vax och använd detta genom att trycka ihop din tumme och pekfinger från mitten av mustaschen. Tryck uppåt och snurra till ändarna så att de riktas mot dina ögon.

Pablo Escobar

pablo

Knarkkungens mustasch!

1. Börja med att raka från dina polisonger ned till hakan. Följ efter de naturliga kurvorna i ditt ansikte hela vägen till mitten av hakan där du lämnar hår som ungefär lika brett som ett finger och som hänger över kanten av varje sida av munnen.

2. Använd ett rakblad för att skapa en snygg övre kant, som rör sig i en uppåtgående rörelse. På samma sätt skapar du en snygg linje ovanför den nedre kanten med en sax och låter håret på toppen av din läpp vara kvar.

3. Ta fram en kam och använd den tillsammans med saxen för att ta bort en del av det överflödiga håret och tunna ut det för att skapa en snygg look.

David Brent

brent

Se ut som chefen från brittiska The Office – men förhoppningsvis får man inte hans ledaregenskaper och stela kontorsskämt med den här mustaschen.

1. Utgå från dina polisonger och följ ansiktets linje nedåt mot hakan. Stanna när du når den punkt där mustaschen möter skägget.

2. Raka i en nedåtgående rörelse från dina kindben och följ de naturliga vecken från näsan till sidan av munnen. Sikta på att lämna en fingerbred hårklick på vardera sida av munnen.

3. För att få till håret på hakan kan du använd en rakkniv i en uppåtgående rörelse från toppen av håret på hakan mot din underläpp (gör ungefär ett fingerbrett hål). Var dock noga med att lämna kvar lite hår precis under läppen!

4. Halsen ska vara ren. Sätt ihop två fingrar och placera de horisontellt under hakan och raka allting söder om den linjen.

Nacho Libre

nacholibre

Få till den där riktiga Jack Black som wrestlare-looken som du alltid velat ha.

1. Börja med att raka från dina polisonger ned till mitten av hakan och från botten av läppen ned till botten av hakan. Låt din mustasch hänga över munnens kanter med ungefär en centimeter.

2. Håret på överläppen bör inte vara bredare än ett finger. Använd ett rakblad i en uppåtgående rörelse från toppen av mustaschen mot kinderna.

3. Beroende på din hårväxt kan du behöva tunna ut lite av håret. Använd sax och kam för att trimma ned din mustasch till en snygg längd och mängd.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-28 14:50