Se när John Oliver ställer Dustin Hoffman mot väggen efter metoo

"Det finns ingen anledning för henne att ljuga", säger John Oliver till Dustin Hoffman angående sexanklagelserna som riktats mot honom. Se klippet här!

Sofia Börjesson  |  Publicerad 2017-12-07 09:46  |  Lästid: < 1 minuter

John Oliver, programledare för The Last Week Tonight, var moderator i en panel vid 20-årsjubileet för filmen Wag The Dog i måndags. Med i panelen var även Dustin Hoffman som spelade huvudrollen i filmen som handlar om en sexskandal, och John Oliver passade då på att ta upp de anklagelserna om sexuella trakasserier som riktats mot den 80-årige Oscarsvinnaren.

Det föll inte i god jord hos Dustin Hoffman, och debatten blev minst sagt livlig.

Det var under inspelningen av Death of a Salesman (1985) som Anna Graham Hunter, då praktikant och numera skribent, ska ha fått utstå sexuella trakasserier och blivit tagen mellan benen av Hoffman, något som uppdagades under hashtagen metoo i oktober.

Efter att John Oliver tagit upp anklagelserna mot Dustin Hoffman började skådespelaren försvara sig.

Hoffman: "Tror du verkligen på sakerna du läser?"

Oliver: "Ja, för det finns ingen anledning för henne att ljuga."

Hoffman: "Det finns ingen anledning för henne att ta upp det 40 år senare."

Oliver: "Åh, Dustin..."

Det John Oliver motsätter sig mest är att Hoffmans offentliga ursäkt inte är en riktig ursäkt. Han menar att formuleringar som "om jag har gjort något" och "det här speglar inte mig som person" förtar poängen med ursäkten.

Och nog har John Oliver en poäng alltid, och just därför är den här argumentationen något som alla som ifrågasätter metoo borde se.

Se Oliver vs Hoffman här

Dustin Hoffman är dock inte ensam om att underminera sina eller andras sexuella trakasserier efter metoo – här är några andra exempel!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 14:48