Annons
Annons

Se trailern för nya Scorsese-filmen Silence – med Liam Neeson

Tre katoliker som är i Japan för att sprida Guds ord får det allt annat än enkelt i denna filmatisering av Shusaku Endos roman Tystnaden.

Sofia Börjesson

1Silence

Martin Scorsese har gett oss alltifrån den kultförklarade musikdokumentär The Last Waltz till den Oscars-vinnande storfilmen The Departed. Men oftast riktar han in sig på italiensk-amerikanska teman som inte sällan berör han ämnet katolicism. Inte så konstigt egentligen med tanke på att han själv var nära på att bli katolsk präst innan filmkarriären drog igång.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Filmen Silence passar därför Scorsese som handen i handsken. Det är en filmatisering av Shusaku Endos bok med samma namn som kom ut 1966 och som handlar om två missionärer som åker till Japan under 1600-talet för att sprida Guds ord, och för att leta efter deras försvunne mentor. Men resan visar sig bli våldsamt farlig för jesuiterna.

I rollerna får vi bland annat se Liam Neeson, Adam Driver och Andrew Garlfield. Filmen kommer upp på de amerikanska biodukarna den 23 december, men när vi får ta del av den i Sverige är ännu oklart.

Se trailern här:

Källa: Esquire, Vice

Fler bio-nyheter från Café:

Unge Barack Obamas liv blir film – se trailern här

20 år efter klassiska filmen – trailern för Trainspotting 2 är här

Annons

Dela (41)
Tweeta

Annons


Laddar