Hoppa till innehåll

Shoppa coolare vintage i London – här är 10 bästa butikerna

Olof Helldin

Tänkt åka till London – du är inte ensam. Gör resan till något mer än en vända inne på Harrods – här väljer Cafés modechef Daniel Lindström 10 favoriter bland de brittiska vintagebutikerna. * * * Blitz 55–59 Hanbury Street www.blitzlondon.co.uk Vintageshopparens våta dröm. Blitz är ett second hand-varuhus med flera våningar fyllda av noga … Continued

vintage-blitz

Tänkt åka till London – du är inte ensam. Gör resan till något mer än en vända inne på Harrods – här väljer Cafés modechef Daniel Lindström 10 favoriter bland de brittiska vintagebutikerna.

* * *

Blitz
55–59 Hanbury Street
www.blitzlondon.co.uk

Vintageshopparens våta dröm. Blitz är ett second hand-varuhus med flera våningar fyllda av noga utvalda plagg, accessoarer och prylar. Här är det rent och snyggt, även kläderna tvättas och stryks omsorgsfullt innan de hängs ut i butiken.

vintage-beyond-retro

Beyond Retro
110–112 Cheshire Street
www.beyondretro.com

Legendarisk vintagebutik vid Brick Lane i lokaler som en gång i tiden rymde en mjölkfabrik. Mycket mer östra London än så här blir det inte. (Puben på andra sidan gatan, The Carpenter’s Arms, ägdes av ökända gangstertvillingarna Kray.)

vintage-mint-vintage

Mint Vintage Clothing
71–73 Stoke Newington High Street
www.mintvintage.co.uk

Modern butik med fokus på denim (Levi’s och Lee) och armykläder från 1970- och 80-talet. En trappa ner i källaren finns ett härligt utbud av accessoarer, inte minst skor och hattar.

vintage-rellik

Rellik
8 Golborne Road
www.relliklondon.co.uk

Kate Moss handlar här. Liksom Lady Gaga och Kylie Minogue. Utbudet av herrkläder är litet men hit går du mest för accessorerna. Vad sägs om ett par Hermès-solglasögon från 1970-talet?

vintage-vintage-showroom

The Vintage Showroom
14 Earlham Street
www.thevintageshowroom.com

Kanske den allra främsta vintagebutiken för herrkläder i London med hög tweed-faktor. Specialiserad på traditionella brittiska plagg med ursprung i armén eller sportens värld. Här finns riktiga klenoder från Barbour och Belstaff.

East End Thrift Store
1A, Assembly Passage
www.theeastendthriftstore.com

Ägarna till den här butiken har en bakgrund på Topman vilket tydligt märks i sortimentet, alltid redigerat efter säsongens rådande trender. Dock finns alltid brittiska klassiker som Burberryrockar, wct-jackor från 1980-talet och brogues att köpa till bra priser.

John Simons
46 Chiltern Street
www.johnsimons.co.uk

Ett paradis för dig som gillar brogues, button down-skjortor och okonstruerade kavajer. Ivy League-konnässören, som säljer både nytt och begagnat, har öppnat på Londons hetaste gatuadress. (Här ligger toktrendiga hotellet Chiltern Firehouse.)

Frockney Rebel Vintage
49 Mowlem Street
www.frockneyrebelvintage.com

Utnämnd med rätta av Time Out som en av Londons främsta vintagebutiker. Fingertoppskänsligt utvalt sortiment av både herr- och damkläder. Prisvärt i jämförelse med många konkurrenter.

vintage-rokit

Rokit
225Camden High Street
www.rokit.co.uk

När man läser yngre brittiska modetidningarsom iD och Dazed&Confused hänvisar de ofta till institutionen Rokit när det handlar om second hand-plagg. Detta är en fullkomlig guldgruva för alla som gillar vintage. Här har jag fingrat påarméjackor och denimskjortor i timmar.

Crazy Man Crazy
18a Church Road
www.crazymancrazylondon.co.uk

En av ganska få renodlade herrvintagebutiker i London, belägen vid Crystal Palace station.
Fokus är amerikansk rockabillystil från 1950-talet vilket innebär ett utsökt sortiment av skinn- och bomberjackor.

Daniel Lindström

* * *

Läs mer!

Kolla in sommarens bästa köp – här är 8 bästa t-shirtarna just nu

Dressa upp med shorts i sommar – här är de 11 snyggaste just nu

6 trix: Så undviker du fotsvetten i sommar

Så knäpper du kavajen

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.