Annons
Annons

SJ hakar på Star Wars-tåget – sök på ikoniska platser från filmerna

Den nya Star Wars-filmen är överallt och nu hakar även SJ på trenden. När du bokar din tågbiljett kan du söka på platser i rymdsagan – men tåget åker inte till en galaxy far far away. – Det är en hyllning från oss för framtidens resande, säger Malin Hultgren, presskommunikatör på SJ.

Tobias Skagerström

sj

Om du någonsin velat åka till Cloud City eller Tatooine i Star Wars-universumet är drömmen nu lite närmare. SJ har i sitt bokningssystem namngett några utvalda svenska städer med platser från rymdsagan.

Annons

Om du söker på en viss Star Wars-plats så kopplas den ihop med en svensk stad. Därmed kan du resa från till exempel Cloud City till Tatooine – alltså från Göteborg till Malmö. Det är dock bara på sökningen i bokningssystemet som rymdsagans namn står och på tågbiljetten står de riktiga destinationerna.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Vi har några Star Wars-fantaster på SJ som tyckte det var en rolig grej och då tänkte vi att det kan vara som en hyllning från oss för framtidens resande, säger Malin Hultgren, presskommunikatör på SJ.

SJ har lagt ut flera Star Wars-platser i sitt bokningssystem och vill att fans av rymdsaga – och tågfans – hittar allihop.

sj

SJ:s sökruta där Cloud City är lika med Göteborg.

Vart skulle ni Star Wars-fantaster på SJ vilja resa till?

– Jag skulle vilja åka till Tatooine och titta på Boonta Eve Classic-tävlingarna för att samla lite inspiration till vår uppgradering av X2000 som pågår nu, säger Malin Hultgren.

Vad är egentligen snabbast, The Millenium Falcon eller SJ:s tåg?

– Det beror på hur man menar, våra tekniker kan i teorin komma upp i elva parsec-enheter. Millenium Falcon kan ju komma upp i tolv, men vi är optimistiska inför framtiden.

Annons

Dela (100)
Tweeta

Annons


Laddar