Leif GW rasar i vikt – så har han tappat 18 kilo

Leif GW Persson har börjat äta vegetariskt till lunch. ”Inte så att jag sitter och gnager på salladsblad, men jag käkar bönor”, säger han.

Henrik Högström  |  Publicerad 2017-04-13 09:23  |  Lästid: 2 minuter

Leif GW Persson berättar om hur fascinationen för våldsbrott väcktes. Bild: TV 4

Professor i kriminologi, omhuldad författare och folkkär tv-personlighet. Leif GW Persson, 72 år, har lyckats göra barndomens Kalle Blomkvist-lekar till ett lukrativt levebröd. Och dit har han tagit sig utan att vara allt för insmickrande. Istället är det den buttra och understundom sävliga GW som imitatörer och allmänheten tagit till sitt hjärta.

– Jag tror att jag är en snäll och hygglig figur, bakom mitt buttra yttre. Men det sparar tid, förklarar Leif GW Persson när han gästar Malou Von Sivers.

Anledningen till besöket är serien GW:s mord som sänds i TV4 i vår. En serie där GW gör en djupdykning i sex omtalade mord, varav flera olösta. Vid det här laget är Leif GW en återkommande röst på temat kriminalitet och polisarbete. Men även professorns kamp mot kilona engagerar.

 

GW har tagit strid mot kilona. Målet är att tappa 50 kilo i år. Bild: IBL

Vid nyår gick GW ut i en egen krönika i Expressen och förklarade att han avsåg att gå ner 50 kilo. Och nu i april är 18 av kilona borta.

– Jag undviker alla sötsaker, all alkohol, och sådant som pasta, ris och potatis, säger GW till Expressen.

– Jag har till och med börjat käka vegetariskt till lunch. Inte så att jag sitter och gnager på salladsblad, men jag käkar bönor. Det är faktiskt jävligt gott.

Malou möter med Leif GW Persson sändes tisdag 11 april klockan 21.30 i TV4. Artikel från Hemmets.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar