Sommarens festligaste låtar – lyssna på P A U:s lista

P A U delar med sig av de perfekta låtarna att spela på parkhänget och pratar Beyonce, crowdpleasers och kärleken till techno. Lyssna på de grymma låtarna här.

 |  Publicerad 2016-05-20 17:42  |  Lästid: 2 minuter
pauline

I onsdags gick Cafés Sveriges bäst klädda man-fest av stapeln. Gästerna fick, utöver god mat, välklätt mingel och goodiebags, njuta av riktigt bra musik spelad av DJ:n P A U, eller Pauline Högberg som hon egentligen heter.

P A U är högaktuell med en ny EP som släpptes på Soundcloud i måndags, som du kan lyssna på här.Till Café delar hon med sig av årets härligaste sommarlåtar i vad, som enligt henne själv, är en beach- och parkhängslista (som du hittar längst ner i artikeln).

Hur var det att spela på Sveriges bäst klädda man-festen?

– Grymt roligt! Körde på med allt från disco till gammal vocal house från 90-talet.

Vilken artist/DJ lyssnar du helst på i sommar?

– Jag spelade på Stockholm Love Affair och fick nöjet att njuta av Mind Against. Helt magiska, rekommenderar starkt! Annars just nu går Moloko – Sing it Back (Herbert tastefull dub) och DJ Sneak – Special K (Unabombers remix) varma i mina lurar.

Vilken låt är ett måste i sommarens spellistor?

– The Clashs Rock the Casbah och typ alla Black Keys album när man inte stompar runt till magisk house/techno. Här i Stockholm har vi magiska lokala dj:s under hela sommaren som spelar, så som grabbarna i Studio Barnhus, Efraim Kent & Chris Retzer, Y+M, Fabio & Stef och Haidl & Lindström. Själv huserar jag på Musikaliska varje fredag. Utlovar svingrymma gäster i båset och stomp i högtalarna, ni kommer inte kunna stå still.

Vilken artists nya album längtar du mest efter? 

– Jag längtade efter Beyoncés album men det är ju släppt, så nu ligger sommarvittringen från min sida på festivalerna In to the Valley och Cult cosmic. Jag har redan börjat förbereda mitt set inför Cult Cosmic, peppen är total – redan så här två månader innan.

Ska du på någon speciell festival/konsert/tillställning i sommar?

– Utöver In to the Valley och Cult Cosmic är jag helt klart sjukt peppad på att Beyoncé kommer till Sverige och jag längtar efter lite mer värme på alla terrasser och gårdar och då kan ju open air-säsongen verkligen kan kicka igång.

Vilken låt är alltid en crowdpleaser?

– Haha, oj. Finns inte riktigt någon sådan tune inom house och techno men skulle väl säga Fingers Incs Can you feel it, klassiker.

Vad bör vara med i en bra festspellista? 

– Jag tycker det bästa är att det ska finnas en till två helt otippade låtar.

Vilken är den bästa konsert du varit på? 

– Jag har tre. Spice Girls när jag var liten, de bytte kläder hela tiden vilket fick mig att typ skrika rakt ut. Det var som trolleri. De kom ut som nya versioner till typ varje låt. Nästa var definitivt när Carl Cox spelade på Berns och Mind Against på Stockholm Love Affair.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?

– Jag stiger upp vid 9-10 och letar nästa banger i musikdjungeln eller gör mixtapes, kör vidare med möten med arrangörer, klubbägare och kollegor. Snickrar på koncept till framtida arrangemang. Det blir mycket mejlande och facebookande för mig. Man ansvarar för sin egen arbetstid så det gäller att man håller sig i kragen. Ofta spelar jag cirka fyra gånger i veckan så det är full rulle!

Varför ville du bli DJ?

– Haha, det ville jag inte. Jag halkade in på det tack vara en vän som ville att jag skulle spela på East. Jag var så dålig så jag skämdes och såg till att lära mig. Efter lite nosande i alla genrer fann jag housen och technon. Blev helt såld på både yrket, musiken och kulturen, då blev det klart – jag satsar.

 

Lyssna på P A U:s spellista här, och glöm inte att följa Café på Spotify för nya, heta låtar varje vecka!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-16 16:30