”Space Jam 2” har fått ett premiärdatum

LeBron James, Snurre Sprätt och Lola Bunny.

25 år efter att Michael Jordan lirade rymdbasket med Snurre Sprätts gäng på film är det LeBron James tur att kampera med Looney Tunes-gänget.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-02-24 12:57  |  Lästid: < 1 minuter

Om du är född på 1980-talet är chanserna mycket goda att Looney Tunes-gängets och Michael Jordans rymdkomedi Space Jam (1996) var en grundpelare i din populärkulturella uppväxt.

Nu är en ny generation redo att formas (nåja) av den något aviga, men underhållande, kombinationen av basket och tecknade figurer. Den omtalade uppföljaren Space Jam 2, med vår samtids största basketstjärna LeBron James i huvudrollen, har fått ett bekräftat premiärdatum.

Produktionsbolaget SpringHill Entertainment, som gör filmen ihop med Warner Bros., bekräftar att filmen får premiär 25 år efter originalet. En premiär som alltså låter sig väntas på – rejält. Vi får ge oss till tåls till 16 juli 2021, och inspelningarna startar i sommar.

Det är inte första gången James realiserar sina skådespelarambitioner. Lakers-stjärnan hade en roll i Amy Schumers Trainwreck från 2015, och har dessutom flimrat förbi i Entourage och SvampBob fyrkant.

Knappast överraskande att LeBron James har gjort en cameo i Entourage.

Terence Nance regisserar, medan Black Panther-regissören Ryan Coogler agerar producent.

”Space Jam 2” har biopremiär 16 juli 2021.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-02-24 14:34