Annons

Spotify erbjuder historisk löneförmån – världen över

Spotify kallade till presskonferens och representanter från Vita Huset var nyfikna på vad som skulle presenteras. En ny produkt? Nej. Humanare villkor för sina anställda? Ja.

Olle Arnell

I natt svensk tid hade Spotify kallat till presskonferens på sitt kontor i New York och förutom den samlade presskåren fanns även, enligt uppgift, representanter från Vita Huset på plats. Men det var inte någon revolutionerande ny tjänst som skulle lanseras – istället berättade Spotify att de från och med nu erbjuder sina anställda sex månaders föräldraledighet –världen över!

Annons

Cafés Markus Thunberg: 18 extremt goda skäl att dela på föräldraledigheten >

Gilla Cafe.se på Facebook

Inte så stor grej kanske du tänker? Inte i Sverige nej, men vi ligger långt fram i den här frågan. I USA är de flesta kvinnor hemma i endast några veckor efter födseln. Är de borta över tre månader är risken stor att de blir av med jobbet. Männen tar i regel inte ut någon föräldraledighet alls. En stor nyhet för en arbetsgivare i USA med andra ord och visst känns det lite fint att det är ett svenskt företag som går i bräschen för bättre villkor för nyblivna föräldrar? Nu väntar vi spänt på om fler företag följer efter.

Relaterad läsning från Café:

18 extremt goda skäl att dela på föräldraledigheten >

16 saker vi utan barn – egentligen – vill säga när våra kompisar blir föräldrar >

13 helt galna saker som pappor hittar på med sina småbarn >

Annons

Dela (277)
Tweeta

Annons


Laddar