Annons

Största förändringen av Converse All Star – på över 50 år

Trots snart hundra på marknaden har Converse All Star gått igenom väldigt få förändringar. Nu släpper företaget en ny modell – Converse All Star Modern – med de största förändringarna på ett över ett halvt århundrade.

Jonna Nordlund
Största förändringen av Converse All Star – på över 50 år

De senaste hundra åren har det hänt mycket. Första och andra världskriget har sedan länge nått sina slut, 12 personer har gått på månen och vi har gått från att se filmer utan tal till att se filmer med riktigt invecklad, och oerhört utvecklad, filmteknik. Något som däremot hängt med under hela det senaste århundradet är Converse All Star. Redan 1917 kom den första versionen av en av världens mest ikoniska sneakers ut på marknaden och år 1920 gjordes modellen om till en variant som är väldigt lik den sko vi förknippar med All Star i dag. Nu släpper Converse en ny serie med uppdateringar av några av företagets mest ikoniska sneakers, och först ut är en modell som inspirerats av just Converse 1920 All Star och företagets basketarv.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook
sko

Converse All Star Modern i Hi-siluett och vit färgsättning.

conversesula

Sulorna på den nya modellen har fått ett nytt utseende och är i ett annat material men självklart finns fortfarande diamantmönstret på plats.

Nya modellen, Converse All Star Modern, kommer i både Hi- och Ox-siluetter, alltså kommer de med såväl låga som höga skaft. Skon kommer att säljas i färgerna grön, blå, röd, svart och en vit färgsättning. Den största förändring är däremot materialet. På den nya modellen har allt från sulorna till skaften fått en ny klädsel. Sulorna är gjorde i konturerad pylon, tåhättan i sammansmält termoplastisk polyuretan och plös och foder i neopren, allt för att göra skon lättare och mer komfortabel.

– Oavsett om det är att minska vikt, ge bättre komfortabilitet eller erbjuda en lättare resa genom en hektisk dag, är den nya skon gjord med det i åtanke från första början, säger Ryan Case, Global Footwear Product Director hos Converse Global Footwear.

conca

Ryan Case visar upp nya modellen Converse All Star Modern under lanseringen i New York.

Största anledningen till att de skapat de nya uppdateringarna är, enligt Ryan Case på Converse, konsumenternas önskemål om fler nya och annorlunda produkter.

– Våra konsumenter har sagt till oss att inte vara rädda för att få ut en ny produkt på marknaden och att de vill ha det, vilket vi självklart tagit till oss. Vi har fokuserat på att utveckla ikoner genom att jobba på ett innovativt och modernt sätt. Vår historia och ikoniska design är oerhört viktig för oss, det är vår identitet, vårt dna. Vi har varit sanna mot oss själva i över hundra år, och kommer fortsätta att göra det. Jag är riktigt nöjd med de produkter som det resulterade i, säger han.

Skon släpps den 16 juni på converse.com och kommer att kosta cirka 1 200 kronor för de höga och cirka 1 100 kronor för de låga. Ett tips kan vara att köpa skon en halv storlek större än vad du vanligtvis har då den är snäppet nättare.

htm

Men det var inte den enda nyhet som Converse är aktuella med. Den 9 juni släppte företaget även en till, ny version av Converse 1920 All Star designad av Nikes HTM och deras kreativa team bestående av Hiroshi Fujiwara, Tinker Hatfield och Mark Parker. Trots att skorna är inspirerade av samma modell är de väldigt olik varandra. Det är även den första gången som HTM-teamet har designat en sko utanför märket Nike.

skorna

HTMs logga finns bak på dragfliken på Converse All Star Modern HTM-skon.

HTMs version är klädd i svart eller vitt getläder och kommer endast i Hi-siluetter. Som vanligt sitter All Stars ankelmärke plats, men för att förtydliga om att det finns fler fingrar med i spelet bakom den nya skon sitter en HTM-logga på hälens dragflik.

Sneakern kan du köpa här för 1 500 kronor.

Annons

Dela (35)
Tweeta

Annons


Laddar