Annons
Annons

alesso2

Den 25 april spelar Alesso för ett förmodligen proppfullt Globen – och 22 maj släpps hans debutalbum Forever. 

Nu händer det verkligen för Alessandro Lindblad. Café har följt med på 23-åringens snabba väg till den absoluta dj-toppen i världen.

Annons

– Det är klart att det skulle vara en dröm att göra något med Chris Martin. Han har ju gjort låtar med Avicii, säger Alesson. 

En längre version av intervjun finns i Cafés majnummer. I butik från 14 april. 

* * *

När Alessandro Lindblad intar Globen är det ett ett gigantiskt steg för artisten Alesso. För Cafés Emil Persson berättar han om den svenska EDM-vågen efter Swedish House Mafias tre spelningar på Tele2 Arena.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Jag känner absolut att housevågen, dansmusikvågen, har coolat av. Folk kommer att fortsätta gå på festivaler, men när det kommer till hard ticket sales för en dj tror jag absolut att den är över. Jag vet att nattklubbsägare inte bokar så många mindre namn längre för det gör inget för klubben. De vågar bara satsa på etablerade namn, säger Alesso.

– Jag kan förstå att det är skitsvårt. Det är så mycket dansmusik nu! Det är 40 dansmusiklåtar på radion i England! Hur vet man vad som ska slå? Men bra musik talar för sig själv också. När vi väl fick in Heroes (we could be) på radion gick den ju topp-10 på en dag.

alesso1

”Heroes (We Could Be)”, första singeln från kommande albumet Forever, har letat sig högt på svenska singellistorna och ända till förstaplatsen på amerikanska danslistan. Låten är ett exempel på hur Alesso låter sången stå i fokus – på ett sätt som annars varit Chris Martins och Coldplays kännetecken, en husgud i Alessos värld. Men trots sin kärlek till Chris Martin har Alesso motstått frestelsen att höra av sig till Coldplays management för att göra albumet.

– Jag vill släppa min musik, göra saker på mitt sätt, visa vem Alesso är. Men det är klart att det skulle vara en dröm att göra något med just Chris Martin. Han har ju gjort låtar med Avicii. Tim. Jag kanske bara inte är där än.

På Forever jobbar Alesso i stället med nya och beprövade housenamn som Tove Lo, Roy English, Simon Strömstedt, John Martin, Sirena, Noonie Bao och Mitchel Zitron.

– Jag har varit mer involverad i hela låtskrivarprocessen den här gången, från melodier till specifika ord i texter. Det har varit sjukt kul och utmanande. För Cool spelade jag till exempel själv in pinsamma sångklipp och skickade till Roy så han skulle förstå hur han borde sjunga i stället.

Vilka artister influeras du av utöver Coldplay?

– Jag har alltid älskat Keane. Som fan. Kommer inte ihåg vad plattan heter, men den med Nothing in my way, A bad dream, de låtarna. Fantastisk. Den inspireras jag fortfarande av. Man hör på min musik att jag gillar mycket elgitarrer. Inte på ett hårdrockssätt, men sättet som Keane tar fram det på. Alternativ rock, säger Alesso.

Uppfriskande att du inte anstränger dig för att dra kreddiga referenser.

– Jag skäms inte för att säga att jag gillar en Taylor Swift-låt. Är jag en dålig artist nu bara för att jag gillar en poplåt? Jag kanske inte namndroppar artister som John Lennon och Led Zeppelin, men jag växte heller inte upp med dem. Jag älskar Michael Jackson. Jag älskar Coldplay. Red Hot Chili Peppers gillade jag också, säger han.

Café följer med Alesso från Brasilien till Barcelona, han berättar om föräldrarnas skilsmässa och mordet på hans bästa vän – läs en mycket längre version av den här intervjun i Cafés majnummer. Finns i butik från 14 april. 

Bilder: Andreas Kock 

Alessos kläder på bilderna

Bild 1:

T-shirt – Keeping NY Everywhere

Bild 2:

Jacka – Acne Studios

T-shirt – J Lindeberg

Jeans – Acne Studios

Skor – Supreme x Nike

Klocka & armband – privat

* * *

Läs också!

Ronnie Sandahl: Björn Ranelid skickar fortfarande hotmejl till mig

Jordskott-aktuella Moa Gammel: ”Folk stör sig på att jag är högljudd”

Oscarsvinnaren Eddie Redmayne om mötet med Stephen Hawking: ”Han ser det positiva i allt – även i sin sjukdom”

Annons

Dela (214)
Tweeta

Annons


Laddar