Hoppa till innehåll

Tommy Myllymäki gör matkasse för den duktige hemmakocken

Olle Arnell

”Lycka till, du lär behöva det!” skriver företaget själva om matkassen som sätter hemmakockens kunskaper på prov.

Idén med att förenkla vardagen genom att slippa handla och tänka ut maträtter själv har verkligen anammats av svenskarna, matkassar blir allt vanligare i svenska hushåll.

Men tvärtemot det vi är vana vid med relativt lättlagad mat och ingredienser vi känner igen från vad vi brukar ha i kylskåpet finns nu en matkasse med den diametrala motsatsen som idé – Sveriges svåraste matkasse. Eller vad sägs om Havskräftscoulis och Kycklingmousseline? Det är bara två av de totalt 51 ingredienserna.

”Matkassen är motsatsen till enkel och bekväm. Lycka till, du lär behöva det!” som de själva skriver på sin hemsida.

Det är Tommy Myllymäki som tillsammans med Stockholm Gas har satt ihop en matkasse för dig som har ett intresse storleken större av att laga mat. Kassen innehåller en trerättersmeny för två personer – en förrätt, en varmrätt och en efterrätt – och följer du receptet punkt till pricka är tillagningstiden upp till 24 timmar, så det krävs lite planering och tålamod.

Havskräfta till förrätt.
Kyckling till huvudrätt. 
Äppelkaka med hemgjord glass till efterrätt.

Café provade matkassen och gjorde förrätten enligt konstens (läs: receptets) alla regler och fick ett smakmässigt utsökt resultat, även om det inte såg ut exakt som på bilden vid servering. Huvudrätten och efterrätten var desto svårare och vi fick erkänna oss besegrade av vissa moment där vi istället använde oss av egen fantasi och fritt tolkningsföreträde av Myllimäkis recept.

En rolig grej att testa och som kan rekommenderas att prova på tillsammans med en vän eller partner, men se till att ha både tid, tålamod och gärna ett visst matintresse!

Läs mer om matkassen och beställ den här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.