Sydney Sweeney blir blodig skräckdrottning

Sydney Sweeney är överallt just nu. Till och med i ett kloster på den italienska landsbygden i en ny skräckfilm.

Robin Åberg | Foto: Youtube  |  Publicerad 2024-03-13 16:18  |  Lästid: < 1 minuter

Sydney Sweeney rider på en ordentlig publicitetsvåg just nu. Den tidigare Euphoria och White Lotus-stjärnan har den senaste tiden synts i två biofilmer (den ok romantiska komedin Anyone But You och kalkonfilmen Madame Webb) och varit värd för ett eget Saturday Night Live.

Nu verkar hon vara inställd på att ta över skräckgenren och de första reaktionerna är mycket positiva. I dagarna var det premiärvisning för skräckfilmen Immaculate, en film där Sweeney både spelar huvudroll och producerar. 

Filmen som regisseras av Michael Mohan följer en kristen ung kvinna (Sweeney) som flyttar till den italienska landsbygden för att gå med i ett kloster, bara för att upptäcka att allt. inte. är. som. det. verkar. 

Den första trailern satte ribban högt. Där såg vi en blodtäckt, skrikande Sweeney i vad som såg ut att vara en riktig mardröm. De första reaktionerna efter visningen på South by Southwest Film Festival i Austin tyder på att filmen lever upp till förväntningarna.

Foto: Youtube

”Att se Immaculate med publik är en religiös upplevelse. Filmen har jump scares som fick mig att flyga ur biostolen och våld som höll mig vettskrämd klistrad till skärmen”, skriver Tyler Doster från Awards Wachenfeldt på X. 

I synnerhet Sweeney hyllas som en ny potentiell ”scream queen” och ”final girl” av bland andra Jason Kauzlarich på Fangoria. 

Men alla är inte lika imponerade. Robert Daniels på Screen Daily skriver bland annat filmen är förutsägbar och ”God awful”. Att döma av Sweeneys tidigare filmer är det nog bäst att vara försiktigt positiv.

Immaculate har biopremiär i USA 22 mars. 

Se trailern här:

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-03-13 16:34