Hoppa till innehåll

Thorsten Flinck om rollen som Christer Pettersson

Redaktionen

En film ska göras om Christer Pettersson – den länge huvudmisstänkte bakom mordet på Olof Palme. Huvudrollen ska spelas av sångaren och regissören Thorsten Flinck. – Det måste ju vara en av de absolut svåraste rollerna man kan ge sig på i svensk film, säger han.

Palmemordet är en av Sveriges mest omtalade fall. Nu, 30 år efter mordet skedde, ska en film göras om Christer Pettersson, mannen som länge var huvudmisstänkt för mordet på statsministern.

Filmen, som görs av manusförfattarna Dick Andersson och Emilio Di Stefano, ska heta ”Christer P – en misstänkt mördares berättelse” med Thorsten Flinck i rollen som Christer Petterson.

”Jag vet faktiskt inte vad som väger över, min empati eller mitt ogillande för denna människa – eller både och. Det måste jag givetvis, rent privat, först och främst ta ställning till, eftersom jag sedan som utövare av rollen Christer Pettersson har till uppgift att söka det onda i det goda och det goda i det onda”, skriver Thorsten Flinck i ett mejl till ETC Stockholm.

enfjks
Thorsten Flinck i rollen som Christer Pettersson i den nya filmen.

För att kunna finansiera filmen ska produktionen göra en insamlingskampanj via Kickstarter  – med målet är att få in 400 000 kronor på 30 dagar.

”Filmen vill finna svaret på frågan om vad som händer med en person som blir känd i ett helt land som statsministerns mördare”, skriver produktionen i ett pressmeddelande.

– Det måste vara en av de absolut svåraste rollerna man kan ge sig på i svensk film, säger Thorsten Flinck i ett videoklipp på filmens hemsida.

Christer Pettersson dog, efter en tids sjukdom, år 2004.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.