Annons
Annons

Timbuktu flyger fans till hemlig spelning – och du kan följa med

Jason ”Timbuktu” Diakité ska göra en hemlig spelning för sina fans för att fira sitt genombrott för tio år sedan. Enda sättet att få biljetter är att lösa olika ledtrådar och andra uppdrag – men ingen som följer med vet i förväg vart resan ska gå. – Allt som krävs är nyfikenhet och en vilja att uppleva något annorlunda, säger Jason "Timbuktu" Diakité

Tobias Skagerström

timbuktuuppe

Jason ”Timbuktu” Diakité slog igenom för tio år sedan med låten ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö” och är i dag en av Sveriges största artister. För att fira sitt genombrott planerar han något alldeles extra. Tillsammans med Red Bull och flygbolaget SAS har han länge tänkt anordna en spelning där ingen information om tid, plats eller sammanhang meddelas.

Annons

I stället har fansen själva börja leta efter information på nätet och sociala medier. Snart stod det klart att de som vill följa med måste lösa olika uppdrag och ledtrådar för att avslöja mer detaljer och fakta kring spelningen. Detta är enda sättet att få biljetter och de går inte att köpa.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Spelningen och resan dit är gratis för dem som lyckas komma över en biljett. Allt som krävs är nyfikenhet och en vilja att uppleva något annorlunda, säger Jason Diakité i ett pressmeddelande.

De hängivna fansen till artisten har lyckats avslöja att en Boeing 737 kommer att fyllas den 28 november. Då kommer Timbuktu att flyga till en hemlig spelning som ingen av beundrarna i förväg vet vart den kommer vara.

Det här är inte första gången som Red Bull genomför en sådan här hemlighetsfull spelning utan gjorde det 2013 för hiphopgruppen ”1995” och året efter fick fans till det svenska bandet Mando Diao leta efter kryptiska ledtrådar.

timbuktu2

Annons

Dela (0)
TweetaLaddar